To je to što me zanima!

Što je muškarac ozbiljniji i šutljiviji to je ženama privlačniji

Nasmiješene žene privlače muškarce, ali ne i ako su previše ponosne i samouvjerene dok će muškarci biti zanimljiviji što izgledaju ozbiljnije i zamišljenije
Vidi originalni članak

Dok su ženama manje privlačni muškarci koji im na prvi pogled izgledaju kao da su sretni i zadovoljni, muškarcima će se prije svidjeti žena s osmijehom na licu, nego ona koja izgleda samopouzdano ili ozbiljno, otkrilo je istraživanje Sveučilišta British Columbia. Promatrajući 1000 ispitanika ustanovili su da, generalno gledano, žene privlače "nesretni" muškarci, dok njih privlače "sretne žene".

Stručnjaci objašnjavaju kako rezultati studije odražavaju tradicionalne kulturne norme koje se provlače kroz povijest ljudskog roda, a one diktiraju ženama da budu nasmiješene kako bi privukle najboljeg partnera, dok muškarci trebaju izgledati zamišljeno i ozbiljno, jer se tako odražava njihova sposobnost brige o njihovoj obitelji.

- Ženski osmijeh je i simbol plodnosti, dok što je muškarac ozbiljniji to nam se čini kako je njegov društveni status značajniji - objašnjava autor studije, Alec Beall.

Istraživanje je promatralo kakav utjecaj na prvi dojam imaju osobine poput ponosa ili samopouzdanja, pa su tako utvrdili da će muškarce manje privlačiti žene koje im izgledaju samopouzdano i ponosno, jer im zbog toga izgledaju manje ženstveno. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Daemon80 31.05.2011.

    ma tko daje place ovim idiotima.......

  • berislae2 30.05.2011.

    Ne znam kakvo je ovo istraživanje..ja pričam,zezam se,nikad ne šutim i neću se hvaliti ali curu ću u svakom diskaću uhvatiti prije negoli neki šutljivi trtaroš...sa samouvjerinim curama moraš biti "jači" od njih malo ih zapalit,pa ignorirat i tvoje su....sa šutljivijima malo ići na romantiku i emocije i tvoje su...joj pa nije to špansko selo...a kompliment voli čuti svaka cura pa i najljepša..samo opet kažem da ja nisam siguran da vam je ova teorija o sramežljivcima baš točna..usudio bih se kladiti da ja ovakav kakav sam na svaku njihovu ulovljenu ribicu ću uloviti 5 takvih...nije bahato,nisam Apolon,ali dok mi ovako ide ne mislim šutiti....a i ne da mi se,to je dosadno...

  • nita555 28.05.2011.

    volim one koji znaju i imaju što za reći:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare