To je to što me zanima!

Što jesti u kojoj dobi? Ovo je detaljan plan zdrave prehrane

U mladosti je važno osigurati dovoljno energije putem hrane s ugljikohidratima, dok u starijoj dobi prednost imaju prehrambena vlakna i cjelovite namirnice
Vidi originalni članak

Svako razdoblje u životu ima različite potrebe pa tako i one nutritivne. I dok se mnogima čini da ih metabolizam dobro služi te da je njihova prehrana uravnotežena, u užurbanom dnevnom ritmu, nažalost, manji signali tijela budu zanemareni, a neispravne prehrambene navike to "naplaćuju" kasnije u životu. Od rođenja, preko rasta i razvoja pa sve do treće godine životne dobi, valja osluškivati potrebe svoga tijela i imati na umu da zanemarivanje istih može dovesti do posljedica vrlo opasnih po zdravlje, piše Večernji list. 

Tako je za prvu fazu čovjekova života, kada organizam karakteriziraju rast i razvoj, važno osigurati dovoljno namirnica koje obiluju bjelančevinama potrebnima upravo za rast, a kako je pubertet doba kada tijelo stupa u razne promjene, za pravilno odvijanje istih nužno je konzumirati sve nutrijente u uravnoteženom omjeru.

Više o planu prehrane čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare