To je to što me zanima!

Što su nas romantične komedije naučile o ljubavi: 'Budite iskreni bez igrica, život je prekratak'

Stručnjakinje za veze otkrile su ljubavne zaplete iz romantičnih komedija za koje smatraju da bi svi trebali izbjegavati, kao i one za koje misle da nisu loši: 'Igrice će vas samo iscrpiti'
Vidi originalni članak

Romantične komedije jedan su od popularnijih žanrova za razbibrigu. Osim što većinom imaju sretan kraj, može se i poneka pouka za ljubavni život iz njih izvući, kao i naučiti što ne treba činiti.

Stručnjakinja Michelle Elman, autorica knjige 'The Selfish Romantic: How to Date Without Feeling Bad About Yourself', i životna trenerica Sami Wunder, otkrivaju zaplete u romantičnim romanima koje treba izbjegavati ako želite da ljubav potraje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao primjer stručnjakinje su iskoristile Bridget Jones, koja je vjerovala da će pronaći onog pravog ako smršavi i prestane pušiti, no kasnije je shvatila da je savršena baš takva kakva je. 

- Svi bismo se toga trebali sjetiti kada se pokušavamo promijeniti u ono za što društvo kaže da nas čini 'dovoljno dobrima'. Ako morate promijeniti sebe, to onda nije veza koja će opstati, jer kad maske padnu gubite sve - kažu.

Isto vrijedi za izazivanje ljubomore s drugim muškarcima, kažu stručnjakinje.

- Radije budite samopouzdani i fokusirajte se na sebe, ovakve predstave neće funkcionirati.

Popularni film 'Njemu baš i nije stalo' sa zvijezdama Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Bradleyjem Cooperom i Benom Affleckom Sami i Michelle su iskoristile kao primjer dobre pouke.

NAZIVA SE 'PUMOM' 'Imam 52 godine i izlazim samo sa zgodnim studentima, već su me četiri puta izbacili s Tindera'

- Ključna poruka filma je ako se ponaša kao da ga ne zanimate, trebali biste to prihvatiti kao istinu - istaknule su.

Film 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' odličan je primjer mnoštva igrica koje neki ljudi igraju u ljubavnim odnosima.

- Nemojte igrati igrice, samo ćete se iscrpiti. Komunicirajte izravno i otvoreno, pa pustite da sve ide svojim prirodnim tijekom. Život je jednostavno prekratak da bismo riskirali priliku za pravu ljubav i skrivali svoje osjećaje - istaknula je Sami pa dodala:

- Zdravo je otkriti svoje osjećaje prema nekome koga volimo, dok imamo emocionalnu zrelost prihvatiti da vam druga osoba možda te osjećaje neće uzvratiti. Cijena toga da ne progovorite i ne budete iskreni o svojim osjećajima je živjeti s nekim drugim vezu koja je laž. Dugoročno se jednostavno ne isplati.

POGLEDAJTE VIDEO: MARIO PETREKOVIĆ PIJAN UPOZNAO SVOJU SUPRUGU

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare