To je to što me zanima!

Što su tinejdžeri više na 'netu' skloniji su pušenju i pijanstvu

Budući da tinejdžeri provedu četiri do pet sati na dan na internetu, veća je vjerojatnost da će vidjeti slike lošeg ponašanja koje mogu potencijalno usvojiti
Vidi originalni članak

Tinejdžeri koji provode previše vremena na računalu, skloniji su rizičnom ponašanju, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Queen's, piše Daily Mail. Previše vremena na internetu povećava vjerojatnost za gotovo 50 posto da će se tinejdžeri prikloniti rizičnom ponašanju poput pušenja, opijanja, pušenje kanabisa, uzimanja ilegalnih droga, nezaštićenih spolnih odnosa i ne korištenja sigurnosnih pojaseva.

- Budući da tinejdžeri provedu četiri do pet sati na dan na internetu, veća je vjerojatnost da će vidjeti slike ponašanja koje potencijalno mogu usvojiti - rekla je voditeljica istraživanja Valerie Carson.

Televizija i video igre imaju puno bolje protokole u smislu cenzure, dok im je na internetu gotovo sve dostupno.

- Roditelji mogu iskoristiti programe koji kontroliraju pristup internetu, ali tinejdžeri u ovoj starosnoj grupi su prilično dobro upoznati s tehnologijom i internetom. Moguće je da ove vrste kontrole nisu učinkovite u blokiranju nepoželjnih internet stranica - kaže Carson.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pupi1234 27.04.2011.

    Po tome su FERovci i ostali računarci najskloniji "rizičnom" ponašanju

  • pitur 27.04.2011.

    Ajde ne baljezgajte bzvze...U ono vrime kad nije bilo interneta u mladim danima se pilo i pusilo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare