To je to što me zanima!

Što su valunzi intenzivniji, to su češći problemi s memorijom

Postoji povezanost između učestalosti valunga i lošije sposobnosti pamćenja žena. U prosjeku žene imaju 35 valunga na tjedan, no problemi s memorijom nisu trajni
Vidi originalni članak

Prva godina menopauze za žene je najgora, a njezini neugodni simptomi obično se javljaju i do dvije godine prije službenog ulaska u klimakterij, u tzv. perimenopauzi. No osim fizičkih simptoma poput glavobolje, suhe kože i opadanja kose, hormonalne promjene direktno djeluju i na pamćenje žene, pokazala je studija Sveučilišta Illinois i Northwestern na ženama u dobi od 44. do 62. godine. 

Intenzitet valunga snažan je pokazatelj koliko menopauza utječe na pamćenje, pa tako žene koje imaju česte i jake valunge imaju najgore rezultate na testovima memorije, piše Daily Mail. U prosjeku, žena za vrijeme menopauze iskusi oko 35 valunga u tjedan dana, ali su posljedice na pamćenje kratkotrajne i prolaze s menopauzom.

- Nemaju sve žene jednake simptome menopauze, pa dok je jednima ona strašno iskustvo, druge je gotovo i ne osjete, a sve to ovisi o osjetljivosti organizma na razine hormona estrogena i progesterona - objašnjava ginekolog John Studd.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare