To je to što me zanima!

Stolac od 50.000 kuna u kojem možete zaplesati i dok sjedite

Stolac nema naslon za ruke ni leđa, ali je izrađen od karbonskih vlakana koji se koriste u izgradnji bolida, prati pokrete tijela i potiče osjećaj bestežinskog stanja
Vidi originalni članak

Limbic inteligentan stolac nastao je kao rezultat ideje spajanja ergonomije i znanosti američkih znanstvenika sa Sveučilišta MIT i najudobnije je sjedalo na svijetu, tvrde proizvođači iz švicarske tvrtke Inno Motion. Osim što se fokusira na pokrete tijela, stolac Limbic potiče uspravno držanje i relaksaciju, pa čak i osjećaj bestežinskog stanja.

Ime je dobio po ljudskom limbičkom sustavu, dijelu mozga koji stimulira emocije, a reklamira se kao stolac koji će vas usrećiti, piše Daily Mail. On nema naslon za leđa ili ruke, a sjedalo je izrađeno od karbonskih vlakana koji se koriste u izradi bolida Formule1. Zahvaljujući tome savršeno prati pokrete tijela pa je u njemu moguće i zaplesati.

Stolac se prodaje po cijeni od oko 50.000 kuna, a unatoč visokoj cijeni, proizvođači su "zatrpani" narudžbama. 

- Oko 60 posto naših klijenata su ljudi koji rade u uredima i sjede cijeli dan, ali je popularan i među umjetnicima, liječnicima i zubarima - kaže jedan od dizajnera ove neobičnog stolca, dr. Patrik Kunzler.

On objašnjava kako neudobne stolci demotiviraju radnike i imaju ogroman financijski utjecaj na poslovanje, zbog čega smatra da je cijena ove stolca razumna.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • gđa78 16.08.2012.

    kaj se bi rasipala iz toga..sve bi odzvanjalo

  • Trpezarija 16.08.2012.

    imam kopije stolaca,naravno u pola cijene,identično orginalu!

  • Veronica&Marcel 15.08.2012.

    Ovo moram imat! xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare