To je to što me zanima!

Stres je jedan od glavnih uzroka straha od letenja

Planiranje putovanja i pripreme za odmor trebaju biti oslobođene stresa. Preporučuje se slušanje umirujuće glazbe te vježbe i tehnike opuštanja
Vidi originalni članak

Osobe koje se boje letjeti zrakoplovom trebale bi pokušati ustanoviti uzrok svog straha i biti svjesne da je stres jedan od glavnih uzroka ove vrlo česte fobije.
- Osobe koje vrijeme uoči leta provode u užurbanim pripremama, ostavljajući malo vremena za planiranje i uživanje u putu, vrlo vjerojatno će sa sobom ponijeti strahovanja i postati preplašeni - rekao je psiholog Marc-Roman Trautmann, koji je ravnatelj njemačkog Centra za istraživanje i tretiranje straha od letenja.
Planiranje putovanja i pripreme za odmor trebale bi biti oslobođene stresa kako bi se osigurao miran let. Preporučuje se i slušanje umirujuće glazbe. Prije leta dobro bi bilo napraviti jednostavne vježbe kao i razne tehnike opuštanja.
- Stresna situacija koja se razvijala dugo vremena teško će biti poništena antistresnim lijekovima. Neki lijekovi za smirenje u takvim situacijama mogu imati sasvim suprotan učinak - upozorava Trautmann.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare