To je to što me zanima!

Stres, kalorije, intimnost: Evo zašto se treba puno više ljubiti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ljubljenje s partnerom, osim što je ugodno, dobro je za vaše zdravlje. Smanjuje stres, podiže samopouzdanje, sagorijeva kalorije... Ali, ono krije još mnogo toga
Vidi originalni članak

Poljupci su predivna stvar, jedino je žalosno što oni sve više gube na popularnosti. Prema istraživanju, u duljim, a čak i u kraćim vezama, ljubljenje gubi na važnosti , a sve se veća prednost daje seksu .

Da bi u svojoj vezi izgradili intimnost i nastavili biti povezani važno je da se nastavite ljubiti s partnerom. I to svaki dan .

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo su zanimljivosti koje vjerojatno niste znali o poljupcima i ljubljenju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim navedenog u videu, vrijedi spomenuti kako i zatvaranje očiju ima vrlo jak efekt kod ljubljenja. Naime, 37% muškaraca drže oči otvorenima dok se ljube, a čak 97% žena se ljubi zatvorenih očiju.

Evo i jedne zanimljivosti koja će razveseliti sve koji se 'spremaju' na dijetu, ili je održavaju. Ljubljenjem, u jednoj minuti može sagorjeti oko 26 kalorija .

Iako se možda svi ne slažu s ovom činjenicom, neka su istraživanja pokazala da je rezultat ljubljenja strastveniji ako poljubite osobu s istom bojom kose kao i vi.

A isto tako, dobro je znati da se u našem mozgu nalazi posebna vrsta živčanih stanica koja nam pomaže da pronađemo i lociramo drugi par usana u mraku .

A da se ljudi ljube od davnina, dokazuju nam i stari Egipćani . Oni su se ljubili nosovima , a usne uopće nisu koristili u tu svrhu.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • Leaena 04.01.2016.

    A vražji i taj poljubac. Odvede odmah dalje..... :-D

  • varešak 04.01.2016.

    Nemoguće je koliko ja volim ljubiti jedna medena usta.

  • Mercedes s klasa 04.01.2016.

    Ja naginjem desno i kada ljubim i kada ne ljubim

Komentiraj...
Vidi sve komentare