To je to što me zanima!

Stručnjaci tvrde da je moguće biti sretan na poslu, evo kako

'Da biste ostali produktivni i angažirani, važno je dati prednost brizi o sebi i odrediti da vam spavanje, prehrana, hidratacija  i vježbanje budu prioriteti; inače nećete biti sretni na poslu ni drugdje'
Vidi originalni članak

Posao je često stresan, ali to ne znači da ne možete biti sretni na poslu - rekao je suosnivač Teama Zach Holmquist. On kaže da, iako se može činiti da ga je teško postići, osjećaj zadovoljstva presudan je i za zaposlenike i za poslodavce.

- Da biste izbjegli preopterećenje i povećali kreativnost i produktivnost, morate znati da radite u okruženju u kojem možete napredovati - kaže Holmquist, a sa još nekoliko stručnjaka za karijeru je za Business Insider otkrio i kako možemo biti sretni(ji) na poslu. 

Stavite profesionalno usavršavanje na prvo mjesto

Kao mnoga pozitivna iskustva, i sreća na poslu započinje s načinom na koji na gledate; i na posao i na ljude s kojima radite. Stavite profesionalni razvoj na prvo mjesto - biti ćete sretni na poslu ako znate da možete napredovati i učiti u svojoj tvrtki. 

Otkrijte što vas uistinu motivira

Mnogi su ljudi nezadovoljni na poslu jer nisu iskoristili ono što ih motivira - ili nemaju smisla za taj posao ili im pak nedostaje povezanosti sa ljudima.

Dobro razmislite o tome kako definirate užitak i uspjeh i pogledajte kako se to odnosi na ono što radite. Možda postoji veza između onoga što vas stvarno motivira i odnosa prema projektima u kojima sudjelujete ili timovima u kojima radite - kaže osnivačica i direktorica Harmony Strategies Group Kira Nurieli.

Napravite pregled ulaganja i u skladu s tim mijenjajte stvari

Sljedeća tri dana popišite sve zadatke na poslu i izvan njega i zabilježite koliko vas što iscrpljuje. Uključite i slobodne aktivnosti.

Nakon tri dana pregledajte svoju bilancu. Zapitajte se postoje li neke promjene koje možete napraviti kako biste radili manje onoga što vas iscrpljuje, a više onoga što vas ispunjava - kaže licencirana psihoterapeutkinja u BetterUpu, Sarah Greenberg

Radite kratke pauze 

- Odvojite 15-ak minuta dnevno za sebe kad ste na poslu - bilo da je to meditacija, šetnja, istezanje ili slušanje glazbe, ako sebi dopustite više slobodnih trenutaka, osjećat ćete se prizemnije i biti ćete uzbuđeniji zbog posla koji radite i pod manjim stresom - savjetuje menadžerica za razvoj u Rise Smart-u, Penelope Brackett.

PREBOLITE PREKID Nakon prekida veze ovih par stvari će vam najviše pomoći

Napravite 'sretnu listu'

- Prestanite se uspoređivati ​​s neznancima na Internetu i napravite listu vlastitih postignuća i kvaliteta - savjetuje direktorica i osnivačica Career Contessa, Lauren McGoodwin.

Podsjetite se zašto volite raditi gdje radite

- Podsjetite se zašto ste se na samom početku radovali svom poslu. Većinu vremena smo uzbuđeni što započinjemo s novim poslom, ali s vremenom, kako se stres povećava, gubimo iz vida ono što je u njemu bilo uzbudljivo - kaže životna trenerica Esther Gonzalez Freeman.

 Budite disciplinirani u odmoru

- Da biste ostali produktivni i angažirani, važno je dati prednost brizi o sebi i odrediti da vam spavanje, hidratacija, prehrana i vježbanje budu prioriteti; inače nećete biti sretni na poslu ni drugdje - upozorava životna trenerica iz New Yorka Shefali Raina.

DIREKTORICA U FACEBOOKU 'Kako znam koga ću zaposliti? Samo jedno pitanje je dovoljno'

Ne budite dostupni 24/7

- Osim ako je riječ o izvanrednoj situaciji ili nekoj posebnoj okolnosti, zaposlenici ne bi trebali biti dostupni 24 sata dnevno, a tvrtke ne bi ni trebale provoditi politiku koja nalaže da vam je telefon uvijek uključen. Ono što svima treba je sretna radna snaga - kaže Holmquist.

Izgradite mrežu kontakata

Neki od najdubljih odnosa u životu počinju na poslu. Potrebni su nam prijatelji, mentori i savjetnici da nam kažu i kad odustati od neke ideje, da nam daju stručne savjete, da nas razvesele i pomognu nam da pronađemo rješenja.

- Izgradnjom mreže kontakata mislim na razvijanje smislenih odnosa s ljudima kojima se divite i poštujete ih, koji vas podržavaju u vašem napretku i brinu o vašoj sreći, kao i vi o njihovoj - zaključila je direktorica i suosnivačica Fireball Networka, Deena Baikowitz.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 20.02.2020.

    Sretna sam na poslu jer sam dobila povišicu plaće koju sam tražila...

  • TechExpert 20.02.2020.

    tvrrrrrrde neki da se to ne moze, ja vam tvrrrrdiiiimmm da se to moze!

  • MOC JE U ZNANJU 20.02.2020.

    Ako si vlasnik firme ili direktor možda i jesi srećan .

Komentiraj...
Vidi sve komentare