To je to što me zanima!

Štrudla od krušaka: Tijesto ćete jednostavno napraviti i sami

Ako su vam dosadile klasične štrudle, nećete pogriješiti ako jabuke zamijenite kruškama. Ovaj iznimno ukusan desert oduševit će sve ljubitelje krušaka
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 250 g brašna
  • 50 g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • žličica limunova soka
  • 1 i 1/2 dl mlake vode

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za nadjev:

  • 100 g maslaca
  • 100 g krušnih mrvica
  • kilogram krušaka
  • 100 g šećera
  • 70 g grožđica
  • maslac za premazivanje
  • šećer za posipanje

Priprema: 

Istresite brašno na radnu površinu. U mlakoj vodi otopite maslac, sol i jaja, izmiješajte i postupno sipajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto. Prekrijte ga posudom koju ste zagrijali na štednjaku i ostavite poklopljeno pola sata.

Popržite krušne mrvice na maslacu. Kruške ogulite, očistite i narežite na ploške. Pomiješajte šećer i grožđice.

Raširite stolnjak i pobrašnite ga. Prebacite na sredinu stola tijesto, lagano razvaljajte i premažite s malo ulja. Razvlačite ga rukama dok ne postane skroz prozirno. Tijesto pospite krušnim mrvicama, kruškama, šećerom i grožđicama.

ZDRAVO I UKUSNO Slanutak je prepun proteina, a može se pripremiti na niz načina

Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190°C. Još toplu pospite šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 23.10.2021.

    odlicno mljac👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare