To je to što me zanima!

Struk djevojčica od 11. godina danas u prosjeku iznosi 70 cm

Djeca su danas viša za oko 3 cm nego što su prije bila, a proširili su se i struk, bokovi te opseg prsa, a to ide u prilog epidemiji pretilosti u djece, objavila je studija
Vidi originalni članak

Zbog povećanja struka, djevojčice sada imaju struk širok kao dječaci njihove dobi, objavili su istraživači uzimajući tjelesne mjere uz pomoć 3D skenera od više od 2500 djece u dobi od četiri do 17. godina. Prosječna djevojčica u dobi od 11. godina danas ima struk širine oko 70 centimetara, što je osam centimatara više nego što je bio prosjek prije 30 godina, otkrilo je britansko istraživanje. 

Širenje struka djevojčica dokaz je da su one pod većim rizikom pretilosti nego dječaci. Stručnjaci vjeruju kako problemi s pretilošću počinju u školskoj dobi, a zbog srama i nezadovoljstva svojim tijelom, pretila djeca ne žele pohađati satove tjelesnog, a i često su meta izrugivanja od strane svojih vršnjaka.

Promjena mjera

Prosječan dječak danas je 3,55 cm viši nego što je bio 1978., opseg prsa širi mu je za 7,79 cm, opseg struka za 8,53 cm, a bokovi su širi za 6,69 cm.

Djevojčice su u posljednjih 30-ak godina narasle za 2,55 cm, opseg prsa povećao im se za 7,09 cm, struk je veći za 8,34 cm, a opseg bokova je širi za 3,97 cm. Istraživači su za usporedbu upotrijebili mjerenje provedeno 1978. provedeno na 8000 djece.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MALDINI1899 16.04.2011.

    huu. nije to ništa. imam ja frendicu 14 godina, ima dupe da ju trojica lupe. :'D HAHAHAHA

  • ivana666 15.04.2011.

    stvar je u tome da djecu šopamo s glupostima, smoki, čips, pudinzi, sandwichi, pizze, Coca-cola i ostala sranja... pretilost je nažalost obuzela i djecu u vrtiću prema državnom zavodu za statistiku djeca su kriminalno pretila i nažalost bit će sve bolesnija, u perspektivi ćemo imati naciju 20-godišnjaka sa šećernom bolesti, hipertenzijom i ostalim metaboličkim bolestima koja će od infarkta i moždanog udara umirati sa 30 godina... a sve zbog bolesne ideje da je najzdravije dijete debelo i buckasto...a kad se djetetu uskrati čokolada i smoki, onda je takav roditelj loš roditelj... plus manjak bavljenja sportom i sjedaljka za kompjutorom uz sva ova sranja od grickalica... od svih boleština koje smo skupili sa zapada, jesmo li baš morali i to pokupiti?

  • crnaguja 15.04.2011.

    pa zna se zašto je to tako... hrana je potpuno propala zadnjih 15 god., jedemo sami otrov, evo vam tuna k plus iz konzuma- čisti otrov,a briješ da jedeš ribu jer je zdrava, mlijeko napucano antibioticima i hormonima djeluju na djecu da sazrijevaju sa 7-8 god., svijet je poludio i idemo svi u 3 p. m.

Komentiraj...
Vidi sve komentare