To je to što me zanima!

Suhi šamponi su hit, no kosi treba odmor od brzih rješenja

Iako je suhi šampon izvrstan način za produljenje razmaka između pranja kose, trebali bismo ga prihvatiti kao privremenu "prvu pomoć“, a ne ga smatrati tretmanom za vlasište
Vidi originalni članak

- Suhi šampon ne uklanja ostatke nečistoće na kosi ili vlasištu, već služi isključivo za estetsko popravljanju i privremeno dodavanje volumena – kaže koloristica Bridgette Hill iz New Yorka. Iako sve djeluje uredno, u principu na tjeme krcamo masnoću i kosa je sve prljavija.

- I tako kreće proces, prvo imate četiri dana masnu kosu, potom je natrpate prahom, odnosno suhim šamponom i na koncu dobijete teksturu poput gline, na samom tjemenu i vlasištu – tumači Mark Townsend, frizer iz kompanije Dove.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa duga čak 110 centimetara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rezultat je stvorena barijera na vlasištu, koja nastavlja upijati ulje i sebum te na kraju kosa izgleda kao da se ljušti. Ako pretjerujemo s korištenjem suhog šampona, mogu se pojaviti problemi koje na prvu nećemo primijetiti.

GODINE NISU VAŽNE Kad popusti stres, sijeda kosa može povratiti prirodnu boju

- Nakupine suhog šampona mogu navući neželjene bakterije i stvoriti nezdravi kvasac, što utječe na razvoj kritičnih uvjeta na samom vlasištu, jer proizvod usporava stanično obnavljanje i ostale prirodne procese koji su preduvjet za zdravu kosu, što dovodi do slabljenja folikule dlake - kaže Hill za Well and Good.

Pored problema koje može uzrokovati na vrhu glave, nakupljanje suhog šampona također može stvoriti probleme kože na – licu.

- Ako se prevrćete tijekom spavanja, ti se puderi prenose s vlasišta na jastuk, a zatim s jastuka na vaše lice. I da, mogu začepiti pore - tumači Townsend.

ŠAMPONI ZA KOSU Kako odabrati dobar šampon? Pjena smanjuje trenje i kosa će se manje zapetljati u pranju

Od previše suhog šampona, kosa postaje beživotna i siva, a nijansa joj je nešto tamnija. Kada vidite stvaranje bijelih čestica, vrijeme je da je – operete.

U detaljnom čišćenju kose prepune suhog šampona pomoći će ulja, koja će rastopiti sloj na vlasištu.

- Prije samoga pranja utrljajte u vlasište esencijalno ulje, na primjer tamjana, citrusa ili, ylang ylanga – savjetuje Hill.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare