To je to što me zanima!

Super desert: Čokolada i voće u najslasnijim kombinacijama

Mliječna čokolada u receptima se lako zamijeni bijelom, a za višnje, jagode i maline najbolja zamjena su borovnice. Inspiraciju potražite u ljetnim tortama
Vidi originalni članak

Čokoladni tart s malinama

Sastojci: 250 g čokoladnih keksa, 2 žlice šećera, prstohvat soli, 6 žlica maslaca, 300 g tamne čokolade, 1 + 1/4 šalice slatkog vrhnja, 1,5 šalica malina 

Priprema: 

Korak 1: Ugrijte pećnicu na 170°C. U multipraktiku pomiješajte kekse, šećer i pola žličice soli. Usitnite pa dodajte maslac i još malo pomiješajte. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta. Ostavite da se ohladi. 

Korak 2: U velikoj posudi pomiješajte čokoladu i prstohvat soli. Ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko čokolade pa ostavite da odstoji minutu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. 

Korak 3: Ispasirajte pola malina i time premažite tart pa zalijte čokoladom. Ostavite u hladnjaku pola sata pa ukrasite ostatkom malina.

Čokoladna torta

Sastojci: Šalica ulja, 4 šalice brašna, šalica kakaa u prahu, 1,5 šalica šećera, žlica praška za pecivo + još žličica, 1/2 žličice soli, žličica ekstrakta vanilije, 1 + 1/4 šalice tamne čokolade, 6 jaja, 3/4 šalice mlaćenice, 2 šalice miješanoga bobičastog voća 

Priprema: 

Korak 1: Ugrijte pećnicu na 160°C. Obložite dva lima za pečenje masnim papirom pa namastite uljem. 

Korak 2: Pomiješajte sve suhe sastojke u posudi i dodajte nasjeckanu čokoladu pa promiješajte. U mikseru pomiješajte vlažne sastojke pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Polako dodajte suhe sastojke u mikser.

Korak 3: Raspodijelite smjesu u dva lima za pečenje pa dodajte voće tako da ga lagano utisnete u smjesu. Premažite s malo ulja. Pecite 40 minuta.

Ljetna slastica od čokolade i višanja

Sastojci: 150 g tamne čokolade, žličica praška za pecivo, 140 g šećera, 180 g brašna, 2-3 jaja, 3 žlice mlijeka, banana, 140 g maslaca, 150 g višanja + za ukrašavanje, 150 ml kiselog vrhnja, 200 g mliječne čokolade

Priprema: 

Korak 1: Ugrijte pećnicu na oko 160°C. Namastite dva okrugla lima za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte jaja, mlijeko i omekšani maslac. Izmiksajte pa dodajte naribanu čokoladu i zgnječenu bananu.  Umiješajte očišćene višnje koje prethodno uvaljajte u brašno.  

Korak 2: Podijelite smjesu u dva lima za pečenje i pecite oko pola sata. Ostavite da se malo hladi pet minuta, izvadite iz kalupa pa ostavite da se ohladi još sat vremena. 

Korak 3: Kuhajte mliječnu čokoladu pet minuta dok se ne otopi. Dodajte vrhnje i ostavite da se hladi pet minuta. Premažite jedan biskvit s malo čokolade pa poklopite drugim i prelijte ostatkom čokolade. Ukrasite višnjama i poslužite.

Cheesecake od čokolade i voća 

Sastojci: 150 g digestive keksa, 45 g maslaca, 110 g šećera u prahu, 120 ml vrhnja, 150 g tamne čokolade, 2 žlice kakaa u prahu, 200 g krem-sira, šalica malina ili drugoga bobičastog voća

Priprema: 

Korak 1: Pomiješajte kekse, maslac i žlicu šećera u multipraktiku pa utisnite u lim za pečenje i ostavite u hladnjaku.

Korak 2: Istucite vrhnje. Na pari otopite čokoladu pa je dodajte vrhnju i lagano izmiješajte. Umiješajte kakao u prahu i sve sjedinite. Ostavite sa strane. 

Korak 3: Izmiksajte sir i ostatak šećera pa dodajte u smjesu s čokoladom. Premažite preko kore i ostavite u hladnjaku sat vremena. Ukrasite malinama i poslužite. 

Tekst je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mustafa Aga 31.07.2014.

    Mlijecna cokolada u kombinaciji sa malinama i borovnicom...

  • sindica2 31.07.2014.

    Čim je čokolada blizu,nema greške.....a voće,može i ne mora.....:))

  • Anakin 31.07.2014.

    Ja inspiraciju pronađem skoro u svakoj torti:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare