To je to što me zanima!

Super hrskavi pečeni krumpiri: Trik se krije u kuhinjskoj krpi

Kuharica Poppy O'Toole tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krumpira korištenje kuhinjske krpe za sušenje krumpira prije nego što ih stavite u pećnicu
Vidi originalni članak

Ako volite hrskavi pečeni krumpir, onda imate sreće jer je kuharica Poppy O'Toole, koju su na društvenim mrežama prozvali 'kraljicom krumpira', podijelila svoj najbolji savjet kako ih napraviti 'super hrskavim'. Poppy tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krumpira korištenje kuhinjske krpe za sušenje krumpira prije nego što ih stavite u pećnicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je jedan od najboljih savjeta koje mogu dati. Dakle, nakon što ih ocijedite, stavite kuhinjsku krpu preko njih i pustite da ih para osuši i to će im pomoći da postanu super hrskavi - kaže kuharica.

Na pola procesa pečenja u pećnici Poppy voli dodati malo povrtnog ili pilećeg temeljca, malo griza, limunovog soka i limunove korice.

RECEPT DANA Ideja za slatki desert: Ovaj fini jednostavan kolač s kokosom će oduševiti sve ljubitelje kokosa

- Također dodam kriške limuna. Temeljac pomaže karamelizaciji krumpira, dok griz daje dodatnu hrskavost, a limun daje lijepi, slatki, kiseli, citrusni okus - dodaje.

Ista tehnika može se primijeniti za pripremu tradicionalnijeg pečenog krumpira bez dodavanja limunovog soka, korice ili kriški limuna, piše Mirror.

Recept:

Sastojci: 4-6 krumpira, sok od limuna, limun narezan na ploške, 2 žličice sušenog origana, 2 žličice sitnog griza, režanj češnjaka (samljeven), 50 ml ulja, malo nasjeckanog peršina, sol i papar

VIDEO: SVI SU ODUŠEVLJENI Baka iz Italije otkrila genijalan trik kako lako otvoriti špagete

Priprema: Ogulite i narežite krumpir, stavite ih u posudu s hladnom posoljenom vodom i kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite posudu za pečenje s uljem u pećnicu. Ocijedite krumpir i ostavite da se 'osuši' na pari s kuhinjskom krpom preko njih na 10 minuta. Izvadite posudu iz pećnice i dodajte krumpir. Promiješajte ih i pecite 30 minuta.

Za to vrijeme pomiješajte sve ostale sastojke. Izvadite krumpir iz pećnice i pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpir prelijte tekućinom od limuna, dodajte kriške limuna i promiješajte. Zatim ih vratite u pećnicu na još 30 minuta. Začinite i po želji pospite peršinom!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 23.05.2023.

    Dovoljno je prekriti pleh folijom i nakon pola sata maknuti te nastaviti s pečenjem. Isti učinak se postiže kao da je krompir prethodno kuhan. Ovo za limun je točno ali i dosta ovisi o vrsti krompira.

  • 23.05.2023.

    Limun daje slaki okus 😳 ne bi ih kuhao prije pečenja da su zlatni

Komentiraj...
Vidi sve komentare