To je to što me zanima!

Super jednostavni trik riješit će točkice hrđe s vaših noževa

Svakodnevno koristimo noževe ne razmišljajući da i oni s vremenom propadaju. Često ih napada hrđa, i u neznanju kako da ju efikasno uklonimo, sasvim dobre noževe zamjenjujemo novima
Vidi originalni članak

Hrđa na noževima najčešće se nakuplja zbog drvenih stalaka u kojima stoje. Puno ljudi ih odmah nakon pranja stavlja na stalak, a svaki put kada to napravite vlaga s noža se zadržava na njemu i djelomično prelazi na drvo. I tu počinje proces hrđanja. 

No mogu zahrđati i ako ih jednostavno pustite da stoje mokri pa često se upravo zato i pojavljuju točkice površinske hrđe na njima. 

Ako su vaši noževi već zahrđali, nema straha. Malo limunovog soka će očistiti hrđu s noža u tren oka. Možete koristiti svježi limunov sok ili kupiti u trgovini već ocijeđeni u plastičnoj ambalaži.

Sve što trebate napraviti je umočiti noževe u limunov sok i pustiti da stoje dok ne vidite da su sve nakupine hrđe nestale. 

Idealno bi bilo da ih položite u plitku posudu u koju ste iscijedili ili dodali limunov sok. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Rafo 11.02.2017.

    Nikad mi ni jedan nož nije zahrđao, iako uopće ne pazim na njih, ostavljam ih mokre, uspravne, polegnute, u svakakvim posudama, ladicama i t.d. Ako je nož od pravog inoxa, ne bi trebao hrđati od obične vode.

  • _Varešak_ 11.02.2017.

    Poslije pranja obrisati noževe i nema hrđe.

  • 11.02.2017.

    i nikad u perilicu s njima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare