To je to što me zanima!

Super juha od bundeve ima tek 5 sastojaka, a lako se priprema

Postoje mnogi recepti za odlične kremaste juhe od bundeve koji podrazumijevaju niz sastojaka, no ovaj će vas očarati svojom jednostavnošću i nevjerojatnim okusom
Vidi originalni članak

Ako nemate vremena, a želite pojesti zdrav i hranjiv obrok, krem juha od bundeve je pravi izbor za vas. Odlično paše tijekom hladnih jesenskih dana, a upravo je počela sezona bundeva, piše GoodHouseKeeping.

POGLEDAJTE VIDEO: Baka Milka uzgojila je bundevu od 120 kilograma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možete koristiti svježu bundevu ili već gotov pire, a posebnu teksturu će juhi dodati vrhnje za kuhanje uz dodatak sotiranog luka i prstohvat začina za pitu od bundeve. Okuse upotpunjuje pileći temeljac.

Samo pet sastojaka

Kombinirajući sastojke juhu ćete pripremiti za svega desetak minuta, a dovoljan je jedan lonac. Mogućnosti korištenja zamjenskih sastojaka su nebrojene, pa možete prilagoditi arome u skladu s vlastitim željama.

ISKORISTITE PRIRODU Čudesna bundeva: Maske za masno lice, pilinzi za tijelo...

Umjesto vrhnja za kuhanje iskoristite kokosovo mlijeko ili biljne zamjene, a umjesto začina za pitu dodajte mljeveni papar, prstohvat kajenskog papra ili đumbir. Ukrasite tanjur svježim začinima, sjemenkama ili preprženim lješnjacima. Toplu juhu poslužite uz jesensku salatu ili uz sendvič s puretinom.

Sastojci:

1 sitno sjeckani luk
2 žlice maslinovog ulja
800 grama pirea od bundeve
2 dcl vrhnja za kuhanje
2 čajne žličice začina za pitu od bundeve
3/4 žlice soli

NE BACAJTE IH! Od bundevinih sjemenki možete napraviti fine, slane grickalice

Priprema:

U loncu na srednjoj vatri zagrijte ulje te dodajte luk i pržite dok ne omekša. Potom dodajte pire od bundeve, vrhnje, začine i sol te kuhajte povremeno miješajući oko tri minute dok juha ne proključa. Juhu prelijte u tanjure i dekorirajte po želji. Ostatke spremite u čvrsti spremnik u hladnjak gdje može stajati oko tri dana.

DA SE NE BACI Iskoristite ostatke buče: U kavi, zobenoj kaši,u kruhu i kolačima

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • crna žena 10.10.2020.

    U Juhu od bundeve jedino što ide je bućino ulje, a ne kokosovo.

  • 10.10.2020.

    ovakvu juhu se da od gotovo svakog povrca napraviti, zamijenite bundevu sa drugim povrćem .. et voila! 😁

  • 10.10.2020.

    Juha od bundeve svake, a posebno hokaido mi je savršena, pogotovo ako se maslinovo ulje zamijeni bućinim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare