To je to što me zanima!

Super prilog za alergičare: U četvrtak u 24sata saznajte kako riješiti sve neugodne simptome

Curenja nosa koje se izmjenjuju s fazom začepljenosti, što mogu pratiti i glavobolje i kašalj te opći osjećaj umora, najčešći su simptomi koje olakšavaju prirodni pripravci i životna disciplina...
Vidi originalni članak

Još u siječnju je započela cvatnja čempresa, lijehe i jasena, no koncentracija njihove peludi u zraku tijekom ožujka je najviša. Do kraja ožujka počinje i cvatnja visokoalergene breze i vrbe, a u travnju započinju i problemi ljudi koji su alergični na trave, pokazuje peludni kalendar NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

Ako patite od respiratornih alergija, u novom prilogu 24sata saznat ćete još više informacija o tome da trebate biti oprezni i s prirodnim lijekovima, poput ulja crnog kima, ili nekih eteričnih ulja koja se ponekad koriste za inhalaciju. Obiteljski liječnik Hrvoje Tiljak upozorava i da bi bilo dobro da prestanete pušiti. Također, naučite možete i ponešto o 'križnim' reakcijama, jer ponekad alergija na pelud nekog drveća, korova ili trava može biti povezana s alergijom na neke vrste voća, koje u tom slučaju treba izbjegavati.

Naravno, uza sve, kroz cijelu godinu dobro je voditi računa o tome da održavamo imunitet snažnim, što znači da spavamo dovoljno i kvalitetno, da imamo redovite nutritivno izbalansirane obroke, te da se naučimo nositi sa stresom, jer će i to pomoći da organizam bude jači i spremniji za sezonu alergija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare