To je to što me zanima!

Super prilog za kontrolu vaših troškova i robnu razmjenu: Ovo su mali trikovi za uštedu novca

Smanjenje budžeta u svakom domaćinstvu u ovim se kriznim vremenima smatra "čudom". No naše dvije novinarke, Marijana Matković i Jelena Kramar otkrile su kako zauvijek doskočiti visokim troškovima...
Vidi originalni članak

U novom prilogu 24sata pročitajte više o analizi obiteljskih troškova i smanjenju istih. Obiteljska računica počinje sa skupljanjem računa i Excel tablicom. 

- Iako imam posao i povremeno odradim neke projekte, kao i većini ljudi, uvijek mi nedostaje novca za nešto. A kad u to ubrojiš dječje potrebe, koje su iz godine u godinu sve veće, često se znaju dogoditi nenadani troškovi koji premaše mjesečni budžet i onda nastane - panika. Ili dodatni trošak na kreditnoj kartici. Ili dodatni minus. U svakom slučaju, situacija koju nitko ne želi, piše naša novinarka Jelena Kramar.

Isto tako, u razgovoru s prijateljicom Marijom saznala je da ima barem jednog istomišljenika što se tiče domaćih proizvoda i robne razmjene.

- I tako je moja priča o robnoj razmjeni započela. Marija svašta zna sama raditi, a voli imati dobru zimnicu, isto kao i ja. Također voli čitati i pomalo neobičnu odjeću. Idealan spoj. Pa smo tako tijekom jednog razgovora došle na temu da se razmijenimo - prisjeća se početaka 'sheranja'. 

Izvrsne savjete za kuhanje većih količina hrane i zamrzavanje dala je naša iskusna novinarka Marijana Matković. 

- Kad kuham sarmu u loncu od devet litara, obično dostaje za 4 do 6 objeda, a kako je nas dvoje, dovoljno je taj dan samo napraviti prilog. Takvo kuhanje predstavlja i veliku uštedu na struji ili plinu - objašnjava. 

Za domaćice koje nemaju iskustva tu su i posebne upute - kako lako odmjeriti koliko je hrane potrebno po osobi. Pritom treba znati da se u gotovi obrok računa oko 250 mililitara juhe, 120-150 grama toplog predjela, 250-300 grama glavnog jela s prilogom, 70-150 grama salate i oko 120 grama kolača, odnosno 150 grama voćne torte ili voća. Ako je riječ o obroku bez predjela, povećajte težinu priloga i salate.

RECEPTI SUPERMAME Donosimo super jeftini jelovnik: Za 130 kuna ručajte tjedan dana

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare