To je to što me zanima!

Super sočna i fina piletina: Jednostavna, a neodoljiva

Mladu piletinu najbolje je uvaljati u krušne mrvice i pohati na bečki način. Meso kokoši daje ukusnu juhu a ujedno i slasno te hrskavo lagano pečenje
Vidi originalni članak

Kako bi jela od peradi bila što ukusnija, treba kupiti svježe i kvalitetno meso. Koža treba biti vlažna, a prsa puna. Svježa piletina mora ima slatkasti miris. Pilići koji se hrane žitaricama i uzgajaju tako da se kreću na otvorenome su skuplji, ali im je meso ukusnije. Pilići hranjeni kukuruzom također su vrlo ukusni, a kukuruz njihovu mesu daje žutu boju. Kupujete li meso u mesnici, možete upitati prodavača da vam kaže detalje o podrijetlu i starosti mesa. Mladi pilići su najbolji za pohanje, nešto stariji za pečenje, a stariji pilići, odnosno kokoši, daju vrlo ukusnu juhu. Perad se lako kvari pa ju je odmah nakon kupnje potrebno držati u hladnjaku, izvađene iz vrećice i bez iznutrica. Piliće se ne preporučuje držati u hladnjaku više od dva dana jer se brzo kvare. Meso se mora dobro ispeći kako bi se uništile bakterije, a to možete provjeriti tako da zabodete iglu u meso. Sokovi koji iscure moraju biti bistri. Pečete li cijelo pile, podignite ga vilicom kako biste provjerili bistrinu sokova. Za pečenke je osobito praktičan kuhinjski toplomjer - temperatura pečenog mesa treba biti oko 90 stupnjeva. Piletina se prije pripremanja mora potpuno odmrznuti. To je najbolje učiniti polako, u hladnjaku: probušite vrećicu i meso položite na tanjur. No ako ste u žurbi, za odleđivanje vam može poslužiti i mikrovalna.


NADJEV MORA BITI HLADAN
Punite li piletinu nadjevom, učinite to neposredno prije pečenja. Nadjev mora biti hladan i stavlja se samo u vratni dio, a ne duboko u šupljinu jer se time sprečava ravnomjerno pečenje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare