To je to što me zanima!

Super trik: Evo kako uz pomoć plastičnog bazena oprati tepih

Tepisi su vrlo prljavi i koliko ih god usisavali svakog dana, uvijek ostane prašine i prljavštine koja se gomila u vlaknima. Mnogi preporučuju namakanje, no ova žena imala je drugu ideju
Vidi originalni članak

Ako tepih namočite u kadi, ostaje vam novi težak zadatak, ribanje prljavštine s kade i smišljanje kako mokar i težak tepih prenijeti na sušenje na otvoreni prostor, piše Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: Trik kako očistiti tepihe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No jedna je mama na Facebooku podijelila svoj trik. Zahvaljujući toplom vremenu, na dvorište je iznijela plastični dječji bazen na napuhavanje.

Nakon što su djeca završila s igrom, umočila je tepih u vodu s deterdžentom i ostavila ga da vlakna upiju sredstvo za čišćenje.

'KAKVA KUĆA, TAKVO ZDRAVLJE' Trikovi za čišćenje doma iz 1952. - krumpiri za pranje prozora, a kiseli kupus za tepihe

U grupi Family Lockdown Tips & Ideas objasnila je odakle joj ideja.

- Išlo mi je na živce kako je moj bijeli tepih prljav. Napuhala sam dječji bazen, napunila ga hladnom vodom, isklofala tepih i ubacila ga sa dvije kapsule za pranje rublja. Potom sam pet minuta hodala po njemu i ostavila ga sljedećih 30 sati da se namače. Potom sam opet gazila po njemu i na kraju ga objesila da se osuši, pojasnila je ona.

Dodala je i fotografije sive, prljave vode koja je preostala nakon čišćenja. Tepih je stavila na sušenje, a potom je bez problema ispraznila bazen i očistila ga vodom iz crijeva.

BEZ SKUPIH PROIZVODA Top vodič za skidanje svih mrlja s tepiha, sintetičkih i prirodnih

Među ostalim, jedna je komentatorica izjavila da je iskušala metodu, ali nije bila toliko uspješna jer je krivo procijenila veličinu tepiha.

- Pokušala sam isto, ali nisam nikako mogla osušiti tepih. Bio je previše težak za uže za sušenje i savijao je drvo na klupi u dvorištu. Na kraju sam ga bacila jer je počeo neugodno mirisati, zaključila je.

NEKA SVE ZAMIRIŠE Osvježite svoj dom: Tepih će zamirisati od cimeta, potpouri napravite od suhih latica i ulja

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sarcasmo 11.08.2020.

    samo još treba izumit toplu vodu i to je to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare