To je to što me zanima!

Super trik kako sa staklenke ukloniti naljepnice brzo i lako

Na ovaj način možete oprati više staklenki ili ih prati pojedinačno, kako vam odgovara, ovisno o tome koliko velike lonce imate i za što namjeravate koristiti teglice
Vidi originalni članak

Nakon što ste potrošili ono što je biLo u njoj, opranu staklenku spremite negdje gdje vam neće smetati, pa tako nastavite dok ih ne bude nekoliko - koliko vam stane u najveći lonac.

Stavite ih u lonac i ulijte vodu da ih prekrije, dodajte malo detrdženta za pranje posuđa i kuhajte dok naljepnice same ne isplivaju.

VRIJEDI POKUŠATI Trik kako privući mnogo novca u život tijekom punog Mjeseca

Na ovaj način možete ukloniti samo par staklenki ili više njih, ovisno kakve lonce imate i koliko vam ih treba. Staklo može trajati vječno, a razbijeno se može reciklirati. Recikliranje stakla troši puno manje energije nego njegova proizvodnja, a za svaku tonu proizvedenog stakla potroši se 315 kg ispuštenog ugljikovog dioksida. Može se reciklirati bezbroj puta i pri tom neće izgubiti na kvaliteti. No ako staklenu bocu bacimo u otpad, trebat će oko 4000 godina da se razgradi u okolini. 

Očišćene staklenke iskoristite za zimnicu, a možete odbaciti i plastične posudice u kuhinji ili ambalažu pa u njima držati tjesteninu, šećer, sol ili začine. 

Nakon što staklenke izvadite iz vode, još vruća ljepljiva područja protrljajte sa četkom ili žicom za posuđe i malo sode bikarbone. Već za par sekundi trebale bi biti potpuno čiste, piše portal Apartment Therapy.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 14.10.2019.

    super

  • 14.10.2019.

    Ovo mi je već poznato.

  • SPALATINO 14.10.2019.

    U expres loncu još brže

Komentiraj...
Vidi sve komentare