To je to što me zanima!

Super trik s kockicom leda za ukusne i vrlo sočne pljeskavice

Tako će ostati vlažna jer će se led topiti polako i sačuvati je od isušivanja. To je ujedno i odličan način da meso dobije fini okus roštilja, samo treba pustiti sokove da odrade svoj posao
Vidi originalni članak

Američki chef Graham Elliott otkrio je način kako pripremiti pljeskavice na roštilju, da ne izgube sočnost, a budu pune okusa. Neki ih zalijevaju pivom tijekom pečenja, no čini se da postoji bolji način - stavljanje kockice leda na svaku pljeskavicu.

POGLEDAJTE VIDEO (kako kupovati meso):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Napravite pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u svaku i tek onda roštiljajte. Tako će ostati vlažna jer će se led topiti polako i sačuvati je od isušivanja - rekao je chef Elliott i dodao kako smatra da je to ujedno i odličan način da meso dobije fini okus roštilja, samo treba pustiti sokove da odrade svoj posao, a prenosi ozzyman.com.

 

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DominikLivakovic1 09.08.2020.

    Već vidim da je zabio kockicu centimetar unutar pljeskavice. To označava da je iskoristio onaj trik koji spriječava pljeskavicu da se pretvori u lopticu. To vam odmah govori da dotični chef koristi ekstremno nekvalitetno meso te ga previše "mijesi". Za sočnu pljeskavicu treba samo kvalitetno meso i što manje petljanja oko njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare