To je to što me zanima!

Super trik s kojim će banane dulje trajati i manje posmeđiti

Jednostavan i jeftiniji način da banane dulje traju jest da uronite vrh peteljke u vodu. Naše tako izdrže oko 10 do 14 dana, rekao je Dustin Hadley u svom TikTok videu
Vidi originalni članak

Održavanje svježine banana i sprječavanje da postanu smeđe može biti veliki izazov. Jedan od trikova kako to spriječiti je da ih zamotate u prozirnu foliju. Tako će puno dulje trajati.

No, tu je još jedan način koji valja isprobati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jednostavan i jeftiniji način da banane dulje traju jest da uronite vrh peteljke u vodu. Naše tako izdrže oko 10 do 14 dana - rekao je Dustin Hadley u svom TikTok videu.

@that40yearguy How shriveled can they get? 🤯 #tips #todayilearned #that40yearguy #noway #aintnoway #todayilearned #todaywelearned #wow #yes #tricks #hacks #hack #tipsandtricks ♬ Family Guy - TV Theme Song Library

Naime, Dustin snima videozapise na TikToku na profilu @that40yearguy te voli isprobavati nove savjete i trikove. Ovaj put je dio banana stavio u vodu, a dio ostavio vani, da vidi što će se dogoditi nakon tjedan dana.

- Nikada nisam radio jednotjedni test, isprobat ćemo ovaj trik za banane da vidimo hoće li dulje ostati svježe - kaže.

Provjerio ih je nakon 12 dana, a banane koje su bile u vodi su ostale žute s nešto smeđih mrlja. Dok su se banane koje su bile izvan vode raspale i kada ih je podignuo bile gotovo potpuno smeđe i trule.

ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Kora na tim bananama bila je smeđa, a sam plod je bio kašastiji.

Ako banane kupite zelene te ih čuvate ovom metodom, one mogu trajati do 15 dana, piše The Daily Star. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 29.03.2024.

    kolaci s bananom super

Komentiraj...
Vidi sve komentare