To je to što me zanima!

Super trikovi kako spasiti jela kada ih presolite - meso, juhe...

Ovdje su savjeti profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo. Saznat ćete kako neutralizirati sol u mesu, juhama, povrću, umacima
Vidi originalni članak

Ne mora biti kraj svijeta ako vam se dogodi da presolite ono što kuhate. Ovdje su trikovi koje koriste poznati svjetski kuhari.

Ako presolite juhu, ovo će je spasiti:

  • Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode.
  • Stavite vrećicu riže u juhu i prokuhajte. Riža će upiti višak soli. 
  • Dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte. Ponavljajte postupak dok okus soli ne postane prihvatljiv.
  • Namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu apsorbirati višak soli. Na primjer, ubacite oguljen krumpir, i kuhajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upit će višak soli, a neće pokvariti okus jelu. Njoke i tjesteninu dodajte samo ako po receptu mogu u juhu. 

Presolili ste meso? Evo što napraviti

  • Kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili.  Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi.
  • Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje osjetiti, a jelo će biti sočno.

Povrće je previše slano - i za to postoji trik

  • Umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte.
  • Višak soli iz kuhanog povrća uklonit ćete tako da ga zalijete neslanom vrućom vodom i  kuhate nekoliko minuta, piše BrightSide.
Idi na 24sata

Komentari 24

  • Amallka 08.12.2016.

    Ja kad nešto zeznem, sve frknem u kantu i odem van jesti ali uglavnom imam u zamrzivaču nešto fino što moja mamica spremi. Čemu živciranje.

  • PATRICIA 07.12.2016.

    Nema sanse da hranu presolim.Bolje manje,a kome fali,nek si posoli...

  • aurea1 07.12.2016.

    meni sol gotovo da i ne treba, tako da nema sanse da presolim

Komentiraj...
Vidi sve komentare