Ovdje su savjeti profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo. Saznat ćete kako neutralizirati sol u mesu, juhama, povrću, umacima
ZAISTA POMAŽE
Super trikovi kako spasiti jela kada ih presolite - meso, juhe...
Ne mora biti kraj svijeta ako vam se dogodi da presolite ono što kuhate. Ovdje su trikovi koje koriste poznati svjetski kuhari.
Ako presolite juhu, ovo će je spasiti:
- Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode.
- Stavite vrećicu riže u juhu i prokuhajte. Riža će upiti višak soli.
- Dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte. Ponavljajte postupak dok okus soli ne postane prihvatljiv.
- Namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu apsorbirati višak soli. Na primjer, ubacite oguljen krumpir, i kuhajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upit će višak soli, a neće pokvariti okus jelu. Njoke i tjesteninu dodajte samo ako po receptu mogu u juhu.
Presolili ste meso? Evo što napraviti
- Kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi.
- Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje osjetiti, a jelo će biti sočno.
Povrće je previše slano - i za to postoji trik
- Umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte.
- Višak soli iz kuhanog povrća uklonit ćete tako da ga zalijete neslanom vrućom vodom i kuhate nekoliko minuta, piše BrightSide.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku