To je to što me zanima!

Sušilo za kosu duže traje ako se stražnji dio usisava

Zbog mineralnog ulja britvica će ‘kliziti’ kožom, klimu u automobilu štiti uključivanje zimi, a plahte bolje od vakuumskih vreća čuva svježa posteljina
Vidi originalni članak

Nakon svake uporabe ostavite britvicu da se namače u čaši mineralnog ulja. Spriječit ćete hrđanje, pa ćete moći uživati u “mekšem” brijanju, a i britvica će potrajati dulje, tvrde stručnjaci. Mineralno ulje može se kupiti na benzinskim crpkama, a odlično će poslužiti i za očuvanje krupnijeg alata, primjerice vrtlarskog. Kako biste spriječili oksidaciju, alat nakon uporabe obrišite krpom od grubog platna te premažite s malo mineralnog ulja. Uz malo pažnje i dobre, volje pribor, alati i kućanski aparati lako mogu potrajati dugo, pa čak i izgledati kao da su tek kupljeni. Primjerice, želite li da vam sušilo za kosu potraje, pazite na njegovu ventilaciju. Stražnji otvor za ulaz zraka često je pun prašine, što otežava rad motora. Prašinu ćete najlakše očistiti tako da izravno na otvor za ventilaciju prislonite cijev usisivača (bez nastavka). Ako prašina ne izađe odmah, iščeprkajte je čačkalicom pa ponovno usišite. Također, izbjegavajte sušiti kosu u kupaonici zato što će para ubrzati kvarenje dijelova.

>> Zbog zadržane vlage i vrućine plastične zračne vreće za čuvanje popluna, deka i jastuka mogu uzrokovati plijesni na posteljini. Umjesto u zračnim vrećama posteljinu radije presavijte i čuvajte u svježe opranim jastučnicama ili pamučnim plahtama.

>> Sprečavajući hrđanje te štiteći od padalina i zagađenja, laštilo će očuvati boju automobila. Da bi klima u automobilu i idućeg ljeta radila besprijekorno, uključite je nekoliko puta i zimi. To će spriječiti da se pomični dijelovi kompresora stisnu i ukliješte.

>> Blagdanske ukrase, osobito kuglice za bor, čuvajte u bijelom, a ne novinskom papiru. Inače bi se tinta mogla prekopirati na njih.

>> Bljuzga, snijeg i led pomiješani sa solju na cesti ubrzat će hrđanje automobila. Stoga je, posebno zimi, uputno prati podvozje (u autopraonici) ili makar unutarnju stranu blatobrana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zeljk0 30.09.2010.

    \"Nakon svake uporabe ostavite britvicu da se namače u čaši mineralnog ulja. Spriječit ćete hrđanje, pa ćete moći uživati u “mekšem” brijanju, a i britvica će potrajati dulje, tvrde stručnjaci. Mineralno ulje može se kupiti na benzinskim crpkama\". Dakle kupim britivce u DM-u ili Konzumu i onda odem usput na benzinsku pumpu kupiti mineralno ulje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare