To je to što me zanima!

Sutra vježbam i jedem: 2. dan programa mršavljenja

Drugi dan programa slijede vježbe za noge i stražnjicu. Preporučuje ih profesor kineziologije i trener fitnes centra "Fit", Zdenko Bodrožić
Vidi originalni članak

Drugi dan slijede vježbe za noge i stražnjicu. Broj serija i ponavljanja uvijek je isti. No kod ovih vježbi, umjesto 3 obvezne i 2 dodatne, nastojte napraviti svih 5 serija po 10-15 ponavljanja. Ako baš osjetite da vam je preteško, napravite koliko možete. Ne zaboravite između serija napraviti pauze u trajanju od 30-60 sekundi.
Kako ne bi došlo do uvijanja leđa, pri izvođenju druge vježbe (slike 3. i 4.) pripazite da je trbuh čvrsto uvučen. Čučnjeve (slike od 5. do 8.) izvodite tako da težinu tijela prenesete na pete, a ujedno pazite gdje su vam koljena. Bježe li preko nožnih prstiju, koljenski će se zglobovi bezrazložno “trošiti”.

1. Ležite na podu, ruke su ispružene uz tijelo, noge savijene u koljenima. Udahnete
2. Uz izdah podižete stražnjicu i donji dio leđa od podloge i zadržite taj položaj 1-2 sekunde
3. Oslonite se na laktove i podbočite na jedno koljeno. Druga noga je ispružena. Trbuh uvučen i čvrst
4. Ne opuštajući trbuh, lagano dižete ispruženu nogu od poda, dok ne dođe u ravninu s tijelom

5. Stanite s nogama postavljenim malo šire od širine bokova. Ruke prekrižite ispred tijela
6. Kao da sjedate na stolicu iza sebe, sjednite u čučanj.
U čučnju koljena ne smiju prelaziti nožne prste
7. Početni stav je uspravan, prekriženih ruku. Ovaj su put noge postavljene u širini bokova
8. Spustite se u čučanj. Težinu tijela “smjestite” u pete. Pazite da koljena ne pobjegnu preko prstiju


JELOVNIK, 2. dan
Meni je sastavila dijetetičarka Klima Anita. Svaki recept je za jednu osobu.
DORUČAK: 5 dag raženoga kruha, 5 dag prešane šunke, 10 dag paprike

UŽINA - PRIJE PODNE: Izmiksati 1 dl kefira, 0,5 dl vode, 10 dag višanja, 1 tabletu sladila

RUČAK: 20 dag krumpira, 10 dag fileta oslića, 10 dag svježih krastavaca, jabučni ocat, kopar, mješavina začina za ribu. Filet oslića začiniti mješavinom začina za ribu. U posudu staviti narezan krumpir, posoliti. Doliti žlicu vode, na to staviti ribu u cjedilu i poklopiti. Kad prokuha, smanjiti vatru i kuhati 10 min. Isključiti i ostaviti 5 min pod poklopcem. Na tavi pomiješati jabučni ocat, sol, papar i 0,5 dl vode. Krastavce naribati s korom. Topli krumpir pomiješati s krastavcima i preljevom.

UŽINA - POSLIJE PODNE: 1 kom light sira na kockice, 10 dag grožđa, čaša vode

VEČERA: 20 dag mahuna, 10 dag pilećih prsa, 2 dl jogurta, 1 kom pšeničnog nabujka, sol, papar, zdrobljeni češnjak, peršin. Piletinu narezati na kockice i peći. U narezane mahune dodati 1-2 žlice vode i začiniti. Kad prokuha, smanjiti vatru i kuhati do 10 min. Ohladiti, zaliti jogurtom i začiniti.

Ukupno kalorija: 1145 kcal
Bjelančevine: 97 g
Ugljikohidrati: 127,4 g
Masti: 17,2 g





Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare