To je to što me zanima!

Svaka domaćica ima svoj tajni recept za palačinke

Rusi ih često pune kavijarom, a Francuzi radije flambiraju jer ove su gastronomske slastice vrlo ukusne na slatke, ali i slane kulinarske načine
Vidi originalni članak

Kolijevka palačinki je Francuska, a najslavnije među desertima su Crepes Suzette, koje su nastale sasvim slučajno. Palačinke s narančama i konjakom zahvatio je plamen, što se pokazalo vrlo ukusnim i tako su nastale slavne flambirane palačinke. Osim slatkih palačinki, koje se pune sladoledom, kockama svježeg ili kandiranog voća, ribanim orašastim plodovima, rastopljenom čokoladom ili samo posipaju šećerom i nakapaju limunom, vrhunske delicije dobit ćete nadjenete li ih slanim sastojcima. Poslušajte ruski savjet i napunite ih kavijarom, kiselim vrhnjem i narezanim kuhanim jajima ili krenite stopama istočnjačkih gastro majstora. Ispecite ih što tanje i nadjenite sirom, povrćem ili mesom.
Osnovni sastojak palačinki je strpljivost jer da bi bile ukusne tijesto se mora odmarati oko 30 minuta. Tako će škrob u brašnu nabubriti, a palačinke će biti rahlije.

Osnovno tijesto za pečenje palačinki
Sastojci: 125 g brašna, malo soli jaje, 300 ml mlijeka
Priprema: Izmiješajte u posudi brašno i prstohvat soli. U sredini napravite udubinu. Dodajte u nju jaje, pa sve dobro izmiješajte pjenjačom. Postupno umiješajte 300 ml mlijeka, pa miješajte dok ne bude glatko. Ostavite ga 30 minuta na hladnome mjestu. Dno tave malo namastite, dobro zagrijte i stavite žlicu tijesta. Pecite s obje strane oko dvije minute.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare