To je to što me zanima!

Svaka treća žena neće izaći iz kuće ako se nije našminkala

Žene više razmišljaju o tome hoće li se fizički više svidjeti drugim ženama, a ne muškarcima, a razgovor za posao i prvi spoj prilike su u kojima se najviše šminkaju
Vidi originalni članak

Iako se za žene često kaže da su "ljepši" spol, oko 23 posto njih uvjerene su kako bez šminke nisu lijepe, otkrilo je istraživanje tv kanala QVC. Oko trećine žena obavezno prije izlaska iz doma stavljaju make- up, pa makar se radilo o odlasku u dućan po namirnice. 

U prosjeku, žene o svom izgledu misle oko devet puta na dan, objavili su istraživači.  Razgovori za posao i prvi spojevi prilike su u kojima se žene najviše brinu zbog svog izgleda te će u tim prilikama našminkati se čak i više nego inače.

Više od trećine žena priznalo je kako ih više brine hoće li se fizički svidjeti drugim ženama, a ne muškarcima. Oko petina ispitanih žena otkrilo je kako su svoje kozmetičke "režime" i učestalost šminkanja naslijedile i naučile od svoje majke.

- Šminkanje i razmišljanje o izgledu za žene najčešće nije stvar taštine, već način podizanja samopouzdanja - zaključila je voditeljica studije, psihologica Linda Papadopoulos.


Idi na 24sata

Komentari 9

  • missgreen 24.07.2011.

    Nema ništa loše u šminci. Nisu sve cure Bogom dane da imaju savršen ten. Svaka cura želi barem jednom tjednom ili kada je nešto bitno ljepo se osjećati u svojoj koži. Šminkom naglašavaš svoje vrline. Šminka je pozitivna stvar u normalnim količinama

  • Daisy3 23.07.2011.

    ne vidim šta je loše u tome da se žena našminka, time je samopouzdanija a i daje bolji dojam o sebi :/

  • PetraPan 23.07.2011.

    ma i to je bolje nego ova neuredna strašila od žena što gledam na cesti. Strašno !! Ko da ih je poplava nanijela. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare