To je to što me zanima!

Svaki šesti roditelj redovito piše zadaću umjesto djeteta

Roditelji najčešće žele izbjeći djetetove ispade oko zadaće, pa je obave sami, a dio njih to radi zato što smatraju kako je gradivo preteško za njihove mališane
Vidi originalni članak

Dvije trećine roditelja pomaže djeci u pisanju zadaća, a svaki deseti priznaje da tako žele spriječiti dječje ispade i lošu atmosferu, potvrdila je studija britanske organizacije Bett provedena na 2000 roditelja djece u dobi od pet do 15 godina. 

Svaki šesti roditelj ide i korak dalje, tako što redovito piše zadaću umjesto djeteta. Osim što žele izbjeći svađe, smatraju kako su zadaci jednostavno preteški za njihove mališane pa ih radije obave sami. Skoro polovica ih se osjeća ponosno ako dijete dobije dobru ocjenu zbog zadataka u kojima su i sami sudjelovali, no 17 posto njih boji se osude učitelja, piše Daily Mail.

Djeca to koriste, pa je njih 70 posto presretno što drugi obavljaju njihov posao umjesto njih. Čak i kad zajedno s roditeljem rade zadaću, većinu lako zaokupi TV. Upravo zbog toga nastaju svađe i to najmanje tri puta na mjesec, potvrdilo je istraživanje. 

- Dijete treba samo naučiti kako učiti. Šanse da će nešto naučiti ako mu roditelji stalno pomažu su male, zato oni tamo trebaju biti kao potpora, a ne umjesto njih obavljati posao - istaknuli su iz organizacije. 

Otkrijte stil učenja djeteta da bi ono napokon postalo užitak

Idi na 24sata

Komentari 26

  • polaris 19.01.2014.

    Moje dijete se bavi i sportom pa je dosta zaokupljeno vikendom a zadaće su tada najjače. Urigirao sam tada u školi da dijete treba naučit u školi ne da bude preopterećeno kad je slobodno. Djete ima svoja prava na igru i sport ne samo po cijele dane pisat zadaću. Rješio se problem jer smo svi zajedno sjeli za stol učitelji,ravnatelj i mi roditelji. Sada dijete piše i uči zadaću na dopunskoj nastavi i vjerujte mi dijete ima odlične ocjene,više slobode nakon škole i bolje rezultate u sportu. Mi roditelji imamo sada manje briga oko zadaće i više vremena za kvalitetno druženje sa djecom

  • biciklist 19.01.2014.

    Frentao cijeli razred mog sina i na sastanku svi roditelji prije mene izmišljaju svašta,ja bubnula da je moje dijete uredno išlo u školu,dobilo za užino i došlo sretno doma s puuuno zadaće-raska me gledala ko tele u šarena vrata i opravdala mu kasnije nakon razgovora i nikad više to nije napravio-a sva opravdanja valjda počnu s pisanjem zadaća roditelja

  • Viola_1 18.01.2014.

    Roditelji možda misle da time djeci rade uslugu, ali zapravo postižu posve suprotno. Na taj način i kad odrastu samo gledaju kako će netko učiniti stvari umjesto njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare