To je to što me zanima!

Svakih par godina promijenite svoje dnevne make-up rituale

Vizažistica Mia Hawkswell predlaže da žene svakih nekoliko godina uvedu promjene u šminkanju te se s vremenom orijentiraju na manje tekstura i lakše formule
Vidi originalni članak

- Kako starimo, koža se mijenja, stoga predlažem promjene u svakodnevnom šminkanju. Stvar je u tome što tekstura kože koja gubi kolagen drugačije prima make-up - ističe australska vizažistica Mia Hawkswell.

Koža s vremenom mijenja teksturu, postaje neujednačena te drugačije reagira na make-up, a jedan od prvih koraka je lakša šminka.

POGLEDAJTE VIDEO: Neobičan make-up inspiriran optičkim varkama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Manje pudera, odnosno tonirane kreme koje prekrivaju mrlje i crvenilo bolja su opcija, baš kao i svijetla sjenila sa sitnim sjajnim česticama manje će vizualno 'opteretiti' oko nego crna olovka.

Ako volite tamne nijanse, tu su razne smeđe varijante koje će naglasiti boju oka i dati mu suptilan sjaj, radije nego teška crna sjenila.

KRATKI I LIJEPI Okruglo oblikovani nokti: Top ideje koje naglašavaju oblik

Dobro je koristiti i malo highlightera, koji će koži dati sjaj, naročito u danima sivog, umornog tena, predlaže vizažistica za The Sydney Morning Herald.

Od ruževa idealne su svijetle, koraljne ili fuksija nijanse i jači tonovi, koji će naglasiti usne, dok tamne nijanse ne laskaju umornoj i sivoj koži.

RIJEČ STRUČNJAKA Ne čupajte ih: Super prirodne obrve osvojit će novu sezonu

Za rumenilo idealne su nijanse marelice i topliji tonovi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sky linee 12.01.2021.

    Puder nikada ne koristim

  • 12.01.2021.

    Godinama uvijek isto, eye liner, maskara i kuglice...

Komentiraj...
Vidi sve komentare