To je to što me zanima!

Svako četvrto dijete ima ljepši rukopis od svojih roditelja

Rukopis djece se lakše čita, a često je i ljepši od odraslih, jer se danas gotovo ništa ne piše rukom, a oslanjamo se na tipkovnice, pisanje e-mailova te sms-a
Vidi originalni članak

Svako četvrto dijete piše ljepše i čitljivije od svojih roditelja, a to je posljedica laganog izumiranja pisanja te oslanjanja na modernu tehnologiju, pokazala je studija britanske tvrtke Staples na više od stotinu djece u dobi od osam do 11 godina. U njoj su mališani dobili zadatak napisati nekoliko zadanih rečenica, a isti zadatak su riješili i njihovi roditelji.

Rukopis, točnost i čitljivost pisanih riječi potom su ocjenjivali profesori, a u čak 28 posto slučajeva je potvrđeno kako dijete ima ljepši i uredniji rukopis od roditelja, piše Daily Mail.

To dokazuje kako današnja djeca, iako su sve ovisnija o modernim gadgetima, i dalje pišu, no ta vještina slabi kako čovjek stari. Primjerice, danas se rijetko što ispisuje rukom, a većini je domet pisanja sastavljanje tjednog popisa za kupnju u dućanu, zaključili su istraživači.

Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • slobodni dalmat 30.01.2015.

    super

  • Suncica_Oblak 02.09.2014.

    Moje ce mene tesko nadmasiti :)

  • Bezobrazno zelene 02.09.2014.

    Znači, ako rodim četvrto da će pisati ljepše od mene jer ovima troje to nikako ne uspjeva, daleko su iza mene po tome.. :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare