To je to što me zanima!

Svako jelo i slano i slatko traži svoju jabuku

Blago kiseli Gloster sorta je jabuke koja okusom upotpunjuje kompote i marmelade. Natučene jabuke smežurane kore nemojte koristiti za jelo
Vidi originalni članak

Stavite li Granny Smith jabuke u štrudlu, tijesto će se raspasti zbog kiselina, a u hladnim salatama, umacima i voćnim kašicama izrazito su ukusne zbog svoje osvježavajuće kiselkaste arome. U receptima s jabukama ključno je odabrati odgovarajuću sortu kako bi jelo zadržalo strukturu i bilo što ukusnije. Za pite i štrudle odličan je izbor Golden delicious, desertna jabuka arome šampanjca. Za pripremu slastica preporučuju se i sorte kao što su Ide Red te Jonagold, sočne slatko-kisele jabuke koje ćete prepoznati po mesu zelenožućkaste boje. Blago kisele i sorte izrazita okusa te bogate arome, poput Glostera, možete koristiti za pripremu kompota, marmelada i želea.

ZDRAVE I FINE GRICKALICE
Jabuke poput sorte Golden Delicious, koje i nakon podulje termičke obrade ne gube aromu, obogaćuju okus jelima iz pećnice. Za pečenje su odlične Granny Smith i Jonagold. Možete ih osušiti u pećnici i tako dobiti zdrave grickalice, koje će se dopasti i djeci.

- Granny Smith je hrskava sorta jabuke koja se često koristi za dekoriranje slatkih i slanih jela jer dugo čuva boju i strukturu
- Od kiselih jabuka najbolje je praviti sokove i kašice, a koriste se i za pripremu rakije ili jabučnog octa. Izaberite one iz ekouzgoja
- Lederica je slatkasto-kisela žuta jabuka tvrde kože. Dugo ostaje svježa pa je cijele zime možete rabiti za pripremu ukusnih pita

BRZI KOLAČ OD JABUKA I VANILIJE 
Sastojci: kupovni ili domaći biskvit, 1/2 kg jabuka, 2 pudinga od vanilije u prahu, vanilin-šećer

Skuhajte kompot od jabuka, 500 g šećera, 1 l vode i vanilin-šećera. Na ohlađen biskvit stavite jabuke iz kompota. U preostalom soku od jabuka skuhajte puding od vanilije i prelijte po jabukama. Pospite orasima i šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare