To je to što me zanima!

Svako peto dijete čuje glasove i šaputanja, otkrila je studija

Više od 20 posto djece ima problem s halucinacijama koje se manifestiraju kao dernjava ili šapat, a ponekad to mogu biti i razgovori u trajanju od nekoliko minuta
Vidi originalni članak

Od 21 do 23 posto djece u dobi od 11. do 13. godina iskusilo je auditivne halucinacije, od čega gotovo 50 posto njih pati od nepsihotičnih poremećaja poput depresije, pokazalo je istraživanje Kraljevskog koledža u Irskoj provedena na 2500 djece. Isti problem ima i sedam posto tinejdžera u dobi od 13. do 16. godina s time da 80 posto njih ima dijagnosticirani psihički poremećaj, piše The Huffington Post

- Auditivne halucinacije mogu biti tek izolirane rečenice, ali i razgovori koji traju i po nekoliko minuta. Najčešće je to u obliku vike i dernjave, ali i poput šapta, no to varira ovisno o djetetu. Neki od njih čuju ih svaki dan, a neki jednom na mjesec - objašnjava dr. Ian Kelleher. 

Iako se u većini slučajeva ne treba brinuti, kod neke djece to može biti jasan znak poremećaja osobnosti ili kliničke depresije. Istraživanje pokazuje da velik broj djece čuje glasove, a ako se nastave u starijoj tinejdžerskoj dobi mogu upućivati na ozbiljnije psihičke poremećaje, dodaje. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Šubidubidu 15.04.2012.

    Iskreno, tema je ozbiljna i nije tako benigna kako se na prvi pogled čini!

  • axl 14.04.2012.

    mislim da je uveličana brojka

  • Sok od Bazge 14.04.2012.

    Za razliku od nas odraslih djeca imaju čista srca! ..I premda sam ja sada već mamo starije dijete i dalje ponekad čujem nekakvo šaputanje ili najčešće kao da netko diše pokraj mene a to nekada stvara ugođaj ako sam budan noću jer ne volim samoću pa imam osjećaj da je netko kraj mene i onda mi je super =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare