To je to što me zanima!

Sve čari rumenila: Kremasto za prirodan look, a 'kameno' je idealno za matiranje bez sjaja

Kad je riječ o šminkerskim prvacima scene, rumenilo je definitivno ono koje konstantno kupujemo, u potrazi smo za savršenom nijansom koja će licu dati onaj prirodan zdravi izgled
Vidi originalni članak

Kada lice djeluje sivkasto, tu rumenila imaju ključnu ulogu, a nove tehnologije nude sve više varijanti. Nekada su bila samo ona u kamenu, a u novije vrijeme pridružila su im se kremasta, u teglici, u tubi, ponekad ih čak ne možemo prepoznati po samom pakiranju.

Kremasta je tekstura došla na scenu s prirodnim trendovima i sklonosti neutralnoj šminki. Novi je milenij opsjednut prirodnim izgledom, iako smo konstantno iza nekih filtera - no, uživo, cilj je izgledati kao da šminke zapravo nema.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S time dolazi njega u prvi plan, pa rumenila novog doba čak ne spadaju više samo u make-up sferu, već ih neki brendovi zovu - njega u boji.

Mekana tekstura lako se nanosi, jagodicama ili malim kistom, ovisno o tome kakav efekt želite postići. No to su uglavnom lagane formule koje mogu 'nestati' tijekom dana, odnosno obrišemo ih slučajno, kad nesvjesno dotičemo lice.

Zato su i dalje popularne one teksture u kamenu, taj tip rumenila ipak je postojaniji. Kameno je ono koje obavezno nanosimo kistom, idealan je veliki, okrugli, kako bi oponašao površinu nanašanja.

Rumenilo u suhom stanju često je mat, bez sjaja, no tu su i kolekcije koje nude formulu pojačanu šljokicama.

BEZ FILTERA I UREĐIVANJA 'Prirodna ljepota': Selena nema problem podijeliti fotografije bez šminke, fanove oduševljava

Rumenilo svakog tipa nanosi se na način da se lagano nasmiješimo te na vrh jagodice apliciramo boju.

Tu sjeda na prirodan način, no možemo ga malo više nanijeti - popularan je stil koji donosi rumenilo malo više prema rubu kose, na taj način lice djeluje sređenije, to je super trik za neki izlazak.

Od nijansi obično se u svijetu rumenila ističu one ružičaste, crvene, marelica i slično. Odabrati je lako - vodimo se po pravilu boja.

Brinetama i tamnijoj puti pašu topli pod-tonovi, a plavušama i onima blijedog lica više hladniji pod-tonovi.

JESENSKI MAKE-UP Tonovi prirode u svijetu šminke: Nijanse zelene za zavodljiv look

Uz teksturu je ključno, dakle, izabrati i nijansu, koju onda možemo kombinirati s bojom usana. Inače vizažisti često tvrde da sklad na licu najbolje kreira sličan ton usana i obraza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare