To je to što me zanima!

Sve prednosti godišnjeg odmora - imunitet jača, libido zahuktava

Kada se napokon opustimo, daleko od svakodnevnih obaveza, postajemo sretniji, a profitira i naš imunitet. Zahvaljujući svježem zraku i suncu te opuštenosti, jača i seksualna želja
Vidi originalni članak

Nedavna istraživanja otkrila su da se više od polovice ljudi u dobi od 16 do 44 godine slaže da je nedostatak odmora u posljednjih godinu dana negativno utjecao na njihovo mentalno zdravlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od povećanja spolnog nagona do učinka na rast kose i smanjenja rizika od srčanih bolesti - puno je koristi koje odmor pruža.

- Brojna medicinska istraživanja pokazuje da odlazak na godišnji odmor može smanjiti rizik od depresije, izgaranja i bolesti srca. To ne mora biti dug odmor. I onaj kratki može biti jednako koristan - rekla je dr. Deborah Lee.

STRUČNJACI O OVISNOSTI Djeca i ekrani: 'Oni rade ono što vide, ako želite da ih manje koriste spustite vlastiti mobitel'

Koristi odmora:

  • Poboljšava mentalno zdravlje: Čak i sama rezervacija puta može imati pozitivne učinke na mentalno zdravlje. Možete se osjećati motiviranijima i koncentriranijima, a također vam može odvratiti pažnju od svakodnevnog stresa.
  • Povećava seksualnu želju: Puno više slobodnog vremena i avanturistički osjećaj su neki od razloga zašto na odmoru želja za seksom raste.
  • Utječe na rast kose: Sunčeva svjetlost je najbolji izvor vitamina D, koji može podići raspoloženje, ojačati imunitet - a može pomoći i pri rastu kose. Kosa brže raste na odmoru jer toplije vrijeme potiče proizvodnju keratina - glavnog proteina u kosi, dodala je dr. Lee.

  • Poboljšava zdravlje zuba: Vitamin D također može održati kosti i zube zdravima, te zajedno s kalcijem ojačati zube i smanjiti rizik od kvarenja.
  • Poboljšava cjelokupno zdravlje: Praznici mogu smanjiti rizik od srčanog i depresivnog stanja kao i poboljšati zdravlje mozga.
  • Radikalno opuštanje: S odmora se većina vraća s nižom razinom stresa i krvnog tlaka. Stres je poznat uzrok visokog krvnog tlaka, a povišeni krvni tlak glavni je uzrok srčanih i moždanih udara.
  • Poboljšava kvalitetu sna: Dokazano je da odmor poboljšava kvalitetu sna. Istraživanje je otkrilo da se kvaliteta sna među sudionicima koji su otišli na odmor poboljšala za 17 posto.
  • Svilenkasto meka koža: Sunce može ponekad djelovati kao 'lijek', ali važno je ne pretjerati i ako imate problema s kožom potražiti savjet liječnika. Ako se odlučite za odmor na moru, morska sol je puna minerala, uključujući magnezij, kalcij, natrij i kalij,a svi imaju ključnu ulogu u zdravlju kože.

POŽALILA! Pokazala frizerki kakvu frizuru želi, a rezultat je tragikomičan

 Pretjerano izlaganja suncu može našteti zato - budite oprezni, nanesite kremu za sunčanje i slijedite liječničke savjete, piše The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sexy_trubadur 11.05.2021.

    kill bill nije odusevljen .jer mu je melisa utekla na tropski otok

  • ..lola. 11.05.2021.

    Nema bolje od uživanja na plaži, pijuckanja koktela, sunčanja, šetnje gradom...uff...obožavam ljeto 🙃

  • crna žena 10.05.2021.

    Još malo i polako prema jugu.:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare