To je to što me zanima!

Sve su popularnije: Tetovaže na rukama i prstima zahtijevaju poseban tretman zacjeljivanja

Bez obzira volite li super kreativne, šarene radove ili jednostavne dizajne samo s crnom tintom, tetovaže za prste ili ruke popularnije su nego ikad. No pritom treba pripaziti na nekoliko detalja
Vidi originalni članak

Ove godine tattoo majstori diljem svijeta prijavljuju porast popularnosti tetovaža na rukama i prstima, no činjenica je da one mogu teže i sporije zacijeliti.

- Ovisno o točnom području ruku, vrijeme zacjeljivanja nije isto. Naime, najbrže će to biti na gornjem djelu šake i prstiju, no kad tetovirate druge dijelove ruku, predlažem da napravite mali test i vidite kako će se boja zadržati - istaknuo je tattoo umjetnik Johnny Dagger iz Los Angelesa za Allure.

POGLEDAJTE VIDEO: Brda odbačene odjeće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dijelovi koji imaju više nabora te na mjestu zglobova imaju tendenciju da prije izblijede. Naime, tu se koža rasteže i to utječe na kvalitetu tetovaže te na njezinu trajnost.

ATRAKTIVAN STIL Čizme na minice: Ljetna formula inspirirana šezdesetima je hit

Na rukama imamo puno malih zglobova, stoga je dobro razmisliti o položaju tetovaže na tom mjestu, a to utječe i na njezin dizajn, odnosno izgled.

Kreativni tattoo majstori donose niz ideja, rezultati su raznoliki, no sve skupa treba likovno prilagoditi mjestu na tijelu na kojoj će se nalaziti.

DOBAR TRIK Ako imate samo veliku bijelu košulju za party: Ukrasite je remenjem, broševima i nakitom

- Dlan te mjesto između prstiju nisu dobra mjesta za tetoviranje, boja može brzo nestati, a onda dizajn više ne izgleda kako bi trebao - komentirao je tattoo majstor Ron Mor iz New Yorka.

Majstori predlažu da razmislite o mjestu tetoviranja te izbjegnete mjesta s naborima, zglobovima te tamo gdje se koža često rasteže.

OD BALONERA DO VESTE Zanimljive slojevite kombinacije u danima 'jesenskog' proljeća

Osim toga, ruke puno trošimo, izložene su raznim vremenskim uvjetima, stoga nisu najbolji odabir za tetovaže. Iako su sve popularnije kao inspiracija za dizajn tintom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ATuring 03.06.2022.

    To spada u neka druga podneblja, gdje razlicita plemena imaju tradiciju oslikavanja tijela, ali eto populariziralo se crtanje slikica po sebi. Na plazi vise ne znas tko je a kim u ♾ ljubavi jer svaka instagramusa ima matematicku oznaku na sebi, iako vjerojatno ne zna ni kvadratnu jednadzbu rijesiti.

  • eho_ 02.06.2022.

    Poštujem izbor, svi imamo pravo raditi od sebe što želimo, ali ne ide mi nikako u glavu..crtati po sebi..nikada to neću moći shvatiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare