To je to što me zanima!

Sve tajne i snažne moći prirodne i zdrave prehrane

Nova knjiga dr. Lejle Kažinić Kreho otkriva kako hranom očuvati mladost, ljepotu i zdravlje, a obuhvaća sva stanja i razdoblja u životu žene
Vidi originalni članak

Svaka žena je posebna. Zato zaslužuje priručnik koji će joj, čak i ako je njezino zdravlje već narušeno, pokazati da priroda uvijek nudi mogućnost, rješenje i odgovor kako na zdravstvena stanja, tako i na različita estetska pitanja, kaže članica britanskoga nutricionističkog društva dr. Lejla Kažinić Kreho. Njezina nova knjiga “Prehrana 21. stoljeća za žene” temeljit je i poučan priručnik, koji u 12 poglavlja prati ženu od tinejdžerske pa sve do najzrelije dobi, savjetujući je kako će u svakom životnom razdoblju prehranom postići najbolje rezultate za vlastito zdravlje.
- Moderna tehnologija donijela je oko 3500 raznoraznih kemikalija koje se svakodnevno dodaju hrani koju jedemo. To znači da svatko u godini pojede oko tri-četiri kilograma kemijskih aditiva. Te kemikalije koje narušavaju prirodnu hormonalnu ravnotežu i tako uzrokuju poremećaje, prema najnovijim istraživanjima, uveliko su odgovorne za povećanje broja oboljelih od karcinoma dojke, neplodnosti, endometrioza i drugih oboljenja - ističe dr. Kažinić Kreho. Knjiga se, dodaje, bavi upravo time, tj. nudi posve prirodne načine kojima sami možemo olakšati svom tijelu, pomažući mu da popravi štetu nanesenu dugogodišnjom konzumacijom aditiva te opremajući ga pritom za ljepšu i zdraviju budućnost.
Najosjetljivije razdoblje u životu svake žene je adolescencija. Tada se kreira cjelokupan zdravstveni status (kosti, koža, kosa, imunitet i mentalni sustav), koji će ženu pratiti do kraja života. Zato priručnik počinje tinejdžerstvom, nutritivnim zabludama i nedostacima koje ono donosi te rješenjima kako tinejdžerki osigurati optimalno zdravlje, no i bolje rezultate u školi. Kraj poglavlja nudi jednostavne recepte namijenjene upravo tinejdžerkama, kojima je u današnjem, “estetskom” društvu, objašnjava nutricionistkinja, važno osjetiti da one kontroliraju hranu, a ne hrana njih. Podjednako važno razdoblje u žena je trudnoća.
- Knjiga nutritivno prati sva tri tromjesečja trudnoće, pa čak i vrijeme prije začeća, te navodi što je sve potrebno za zdravu trudnoću. Svaka žena može pronaći najvažnije hranjive sastojke neophodne za svako razdoblje, navodi autorica. No najvažnije je, naglašava, da buduća majka jede čistu, ekološku hranu i što više izbjegava uobičajena, kemijska sredstva za čišćenje doma. Trudnica koja često rabi i udiše kemijska sredstva za čišćenje izlaže se čak 41 posto većem riziku rođenja djeteta sa zdravstvenim poremećajima, pokazala su istraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare