To je to što me zanima!

Svevremenske frizure koje su uvijek u modi i trendu

Da biste oživili taj seksepil hipijevskog izgleda potrebno je samo da razdjeljak bude savršen, što ćete postići ako kosu razdijelite dok je još mokra
Vidi originalni članak

Jedna od najjednostavnijih, ali i najženstvenijih frizura u povijesti jest ravna kosa ošišana blago slojevito s dojmljivim razdjeljkom na sredini. Da biste oživili taj seksepil hipijevskog izgleda potrebno je samo da razdjeljak bude savršen, što ćete postići ako kosu razdijelite dok je još mokra. S druge strane, frizura koja predstavlja svevremensku profinjenost jest pundža. Možete je napraviti vrlo jednostavno ako visoko zavežete rep i oko njega omotate ostatak kose te pričvrstite ukosnicama. Za praktičniju varijantu pundže rep vežite nisko, iza zatiljka, a ako želite pomalo strogu, zalizanu verziju, stilisti savjetuju da kosu zaližete voskom, i to starom četkicom za zube, a nakon što oblikujete pundžu, sve učvrstite lakom za kosu.
No ipak je najromantičnija frizura oduvijek bila valovita kosa s nehajno razbarušenim uvojcima. Poprskajte kosu sprejem za volumen i napravite nisku pletenicu. Ostavite kosu tako najmanje pola sata. Raspustite kosu i prstima prođite kroz nju. Kao ukras kosi dodajte cvijet ili leptir.

>>> “Kleopatra” bob Katie Holmes
Bob frizura ne znači nužno kosu rezanu do uha. Postoji više vrsta šišanja, tj. kratki i dugi bob. Frizura može biti rezana koso i slojevito, sa šiškama ili bez njih, a lijepo izgleda i na kosi sklonoj kovrčanju jer daje ležeran izgled. S takvom frizurom nećete proći nezamijećeno. Bob je proslavila Victoria Beckham, a frizeri hvale “Kleopatra” varijantu Katie Holmes.

>>> Hollywoodski glamur prema Jerry Hall
Duga kosa s razdjeljkom na stranu i valovitim vrhovima bila je zaštitni znak Jerry Hall, a i danas ta frizura jamči glamur. Gotovo suhu kosu podijeljenu u nekoliko debljih pramenova zamotajte oko tuljaca od alufolije. Tako osušite kosu i ostavite barem pola sata.

>>> Seksepilna kratka kosa Sharon Stone
Da biste se odrekli duge kose i hrabro nosili kratku, potrebni su samopuzdanje i odličan frizer jer, ovisno o obliku lica, postoji mnoštvo varijanta. Kosa mora biti tako ošišana da dobro izgleda i prije nego što je počnete oblikovati. Poput seksepilne frizure Sharon Stone.

>>> Šiške svakoj frizuri daju posebnost
Šiške jamče posebnost svake frizure, ali i traže posebnu brigu. Sušeći kosu, nemojte se koristiti okruglom četkom jer će ona šiškama dati previše volumena. Ako imate gustu kosu, koristite se kremom za sjaj kose, a na tanku je preporučljivo nanositi balzam.

>>> Polupodignute nehajne figaro-kovrče
Savršena za crveni tepih, a u stvarnosti ju je lako postići ako prilikom sušenja zabacite glavu i dodajete kosi pjenu za volumen. Prođite prstima po tjemenu da biste podignuli kosu. Kovrče napravite figarom. Pramenove kose nehajno sakupite ukosnicama.

>>> Visoki zalizani rep
Frizura koja se napravi u hipu, a oduvijek izgleda elegantno jest visoko podignut rep. Ali ne u razbarušenoj varijanti nego rep sa zalizanom kosom.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare