To je to što me zanima!

Svilena jastučnica štiti kožu od bora, a kosu od petljanja

Koža po pamučnim jastučnicama ne može kliziti zbog čega se gužva i nastaju bore. Također, ona za razliku od svile ili satena upija prirodna ulja i isušuje kožu lica
Vidi originalni članak

Noćni beauty režim jednako je važan kao i dnevni što znači da pravilna njega, ali i izbor odgovarajuće posteljine mogu pomoći u borbi s preuranjenim starenjem. 

Spavanje na pamučnoj jastučnici nepovoljno utječe na kožu lica. Kože ne može "kliziti" kao po svili i satenu zbog čega se koža gužva, puca i pojavljuju se prve bore. Također, pamuk upija prirodna ulja s lica što dodatno isušuje kožu, piše All Women Stalk

Stoga se preporučuje posteljina od svile ili satena koja sprječava pregrijavanje, znojenje i isušivanje kože. Svila ne upija vlagu i masnoću poput pamuka što osim suhom kožom može rezultirati i prištićima. Nakupljanje krema, ulja i mrtvih stanica kože na pamuku može izazivati upale i akne. 

Svila štiti od pucanja i petljanja

Osim što upija prirodna ulja s kože, pamučna jastučnica skida ulja i s vlasišta. Ona povećava trenje zbog čega se kosa lakše lomi. Svila je bolja za kosu i zato što se vlasi ne mrse, a glatka površina sprječava petljanje. Svilena posteljina može biti skupa, ali možete je zamijeniti maramama kojima ćete omotati jastuk. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • mily 23.09.2014.

    svilena ili satenska posteljina mmmm :)) ma koga briga za bore :)))

  • ella123xD 23.09.2014.

    a krep čuva od peglanja

  • ellizabet 23.09.2014.

    Krećem u kupovinu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare