To je to što me zanima!

Sviranje instrumenata potiče razvoj mozga u dječjoj dobi

Poduke iz sviranja u ranom djetinjstvu potiču bolju koordinaciju između senzornih i motornih regija mozga, a djeca koja sviraju prije sedme godine imaju više bijele tvari
Vidi originalni članak

Uči li dijete svirati prije sedme godine imaju bolju sinkronizaciju, ritmički su točniji, a u njihovom mozgu ima više bijele materije koja predstavlja živčane veze s perifernim dijelovima tijela, pokazala je studija Sveučilišta Montreal. U njoj su znanstvenici ispitali 36 ljudi s glazbenom obukom koje su podijelili u dvije grupe. U prvoj su bili oni koji su učili svirati prije sedme godine, a u drugoj oni koji su satove sviranje imali kasnije, piše Huffington Post.

- Učenje sviranja zahtjeva koordinaciju između ruku i vizualnih ili auditivnih podražaja, što pridonosi boljem razvoju mozga - zaključila je voditeljica studije, Virgina Penhune.

Dodala je kako glazbene poduke u ranom djetinjstvu potiču sazrijevanje veza između senzornih i motornih regija mozga, a to ima koristi u svim područjima života.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • petriich 26.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • locko 21.02.2013.

    istina.. meni moji nisu želili kupit bubnjeve xD pa sam prešla na flautu :p

Komentiraj...
Vidi sve komentare