To je to što me zanima!

Svoje strahove prenosimo u snove: Zmije, padanje, potjere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nemoguće je kroz život proći bez osjećaja straha ili panike, a vrlo često strahove iz jave prenosimo u krevete. Strahovi su često uvećani, a na vrhuncu su upravo u snu
Vidi originalni članak

Iako u snovima sanjamo točno određene situacije, s određenim akterima, one su zapravo vrlo simbolične. I to - za naš "budni" život.

POGLEDAJTE VIDEO: Snovi koji sanjamo često su upozorenja za stvarni život

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primjerice, sanjate li da vas je netko negdje zatočio, ili da ste možda izgubljeni, vrlo je često to znak da postoji neka situacija koja vas muči u javi. Bilo da je riječ o poslu, obitelji ili prijateljima, osjećaj izgubljenosti, bespomoćnosti i zarobljenosti vrlo je čest.

Snovi, osim osnovne "radnje", često projiciraju lica, boje, pojave, koje nas asociraju na korijen problema.

San u kojem beskonačno padate ili se utapate imali su svi . Uglavnom su povezani s osjećajem tjeskobe, nervoze i strepnje zbog neke situacije koju proživljavate u životu. Takav znači da biste se trebali obratiti nekome za pomoć, jer vaša podsvijest sugerira vam kako ste na kraju puta.

U snu vam se pokvario automobil? Ili mobitel? Možda ne zvuči kao prava noćna mora, no u svijetu kakvom danas živimo ne bi bilo čudno kad bi nekog uplašila više od sna padanja. Pokvarena tehnološka naprava znači da ste s nekim tko vam je bitan izgubili kontakt i da ste zbog toga podsvjesno uzrujani.

Koliko ste samo puta sanjali da ste pali važan ispit u školi i na fakultetu? Školarci i studenti sanjaju ih iz očitih razloga, koji rijetko kad imaju dublje značenje. No, ako sanjate test iz matematike u najboljim godinama, znači da ste podsvjesno zabrinuti oko svega što ste do sad napravili i postigli. Ispit ste vi sami, a vaš je život ono što ispitujete.

Smrt u snovima zapravo u većini slučajeva označava pozitivne stvari . Razrješenje problema, raskrštavanje s prošlošću, novi početak. Sve su to stvari kojima se možete veseliti. No sanjati bolest ili smrt može značiti i to da ste duboko povrijeđeni i tužni, odnosno da se bojite da će vas netko tek povrijediti. Ako je netko vama blizak bolestan, znači da nešto u tom odnosu nije kako treba i da biste trebali pokušati doći do korijena problema.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • mily 02.01.2016.

    zaista malo sanjam , /ili se ne sjećam/, ali zato volim sanjariti:))

  • Juditha 30.12.2015.

    Ne razmišljam više o snovima, bilo bi previše teško razmišljati o svakoj noćnoj mori. Za utjehu onima koji ih imaju, često su one posljedica neke davne traume koje se ni ne sjećate više, ali u podsvjsti postoje fragmenti. A ne treba se zamarati s nečim što je prošlo i zaboravljeno. Gledam na njih kao na loš film koji sam pogledala i ne nosim sa sobom u dan.

  • lilyan 30.12.2015.

    jako često i intenenzivno sanjam, pamtim snove i velikom većinom su lijepi i neobični

Komentiraj...
Vidi sve komentare