To je to što me zanima!

Tajna brzog kuhanja skriva se u napunjenoj smočnici

Zaliha raznolikih začina i nekoliko osnovnih namirnica omogućit će vam jednostavnu pripremu odličnih jela, čak i kada nemate mnogo vremena
Vidi originalni članak

Dobro opremljen hladnjak i smočnica preduvjet su brze i zdrave kuhinje. Imate li uvijek pri ruci nešto riže, tjestenine, brašna, ulja pasiranu rajčicu, malo suhog mesa i povrća, neće vam biti teško pripraviti pravi ručak za samo dvadeset minuta. Razni gotovi umaci i juhe iz vrećice dragocjena su pomoć kad ste u najvećoj žurbi, no za njima ipak ne bi trebalo posezati prečesto. Većina svježeg povrća ne zahtijeva dugu pripremu, štoviše, ako se kratko prokuha ili proprži, ono zadržava više vitamina i minerala. Još jednostavnija je priprema već nasjeckanog zamrznutog povrća (koje je često jednako bogato vitaminima kao i svježe).
Korisno je u pričuvi imati i nekoliko limenki raznog povrća (graška, kukuruza, graha, leće, slanutka) te ribe, npr. tunjevine. Pobrinite se i da uvijek imate malo maslinova i bučina ulja, balzamičkog octa, luka i češnjaka. Dobra zaliha začina omogućit će vam da vaša kulinarska kreativnost zablista čak i kad ste kratki s vremenom. Pobrinite se da imate doboljno onih najuobičajenijih (papra, crvene paprike, ružmarina i majčine dušice) a eksperimentirajte i s onim egzotičnijima, poput sojina umaka, đumbira ili muškatnog oraščića.

>>> Ostaci tjestenine od prethodnog dana mogu poslužiti kao osnova za maštovite salate sa svježim povrćem, sirom, tunjevinom...

>>> Od kiselog zelja možete napraviti zdravu salatu za manje od minute - samo ocijedite rezano zelje te ga začinite maslinovim uljem i paprom.

>>> Juha od rajčice gotova je za tren - načinite zapršku, dodajte jednake količine vode, malo sušenog celera, papra i soli. Kratko prokuhajte.

>>> U oprane klobuke šampinjona stavite nekoliko kapi maslinova ulja i komadić sira. Zapecite u zagrijanoj pećnici dok se sir ne rastopi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare