To je to što me zanima!

Tajna ukusne salate skrivena je u preljevu

Pripremate li salatu s tjesteninom ili rižom, okus je najbolje obogatiti preljevom od jogurta, limunova soka i raznolikog začinskog bilja
Vidi originalni članak

Kombinacija maslinova ulja, octa ili limunova soka, soli i začinskih trava najjednostavniji je preljev za sve vrste salata. Bogatiji okus možete postići dodate li svemu malo meda ili senfa. Kombinacija sastojaka najprije ovisi o mašti i okusima koje volite. Nastojte ne pretjerivati s kremastim preljevima na bazi vrhnja i majoneze jer, osim velikog broja kalorija, prekrit će okus povrća. Pripremate li salatu s tjesteninom ili rižom, okus je najbolje obogatiti preljevom od jogurta, limunova soka i začina. Prije nego preljev stavite na salatu, sve sastojke izmiješajte u posebnoj posudici i zatim prelijte po salati. Za što bolji okus, osim maštovite kombinacije sastojaka za preljev, važno je da salata prije posluživanja odstoji kako bi se okusi što bolje spojili. PRELJEV ZA SALATU OD KRASTAVACA Sastojci: češanj češnjaka, jogurt, 1 žlica limunova soka, maslinovo ulje, vlasac, kopar i estragon Priprema: Izmiješajte jogurt, žlicu limunova soka, žlicu maslinova ulja te nasjeckanog peršina, vlasca, kopra i estragona. PRELJEV OD PROVANSALSKIH ZAČINA Sastojci: 3 žlice ulja, žlica vinskog octa, žlica senfa, provansalski začini, sol, papar. Priprema: Pomiješajte ocat i vodu, dodajte osušene provansalske trave (origano, timijan, mažuran, ružmarin) i pustite da se trave. Dodajte ulje, sol, papar i senf.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare