To je to što me zanima!

Tajne su zdrave i za brak i za prijateljstvo, a ponajviše za mir

Potpuna iskrenost može uništiti strast u braku, prešućivanje sitnica najbolji je zaštitnik duševnog mira, a popis gostiju katkad je bolje sakriti od uzvanika
Vidi originalni članak

Tajna sretnog braka krije se - u tajni, tvrdi američka seksualna terapeutkinja Ester Perel. Za razliku od mnogih stručnjaka koji kao ključ sretne veze zagovaraju potpuno psihološko razotkrivanje, ona kaže: “Transparentnost može ‘ugasiti’ važnu komponentu veze - strast. Iskra će potrajati kod parova koji je znaju oživjeti, a tu veliku ulogu ima i mjera tajanstvenosti.”

No osim za sretan brak, zadržavanje sitnica samo za sebe bitno je za funkcioniranje i svih drugih odnosa te za čuvanje unutarnjeg mira. Kao najbanalniji primjer navode objavljivanje drugima da idete na dijetu. Pokolebate li se u nekom trenutku, osim sebe, razočarat ćete i okolinu koja vas je s divljenjem podupirala. I popis gostiju koje planirate pozvati na zabavu trebao bi ostati tajni. Tako ćete izbjeći upite poput: “Mogu li dovesti Marka i, znaš, onu Petru”, poštedjeti se neugodnih izmotavanja te na zabavi biti okruženi ljudima koje ste ondje doista htjeli.

Intimne detalje ljubavnog života, kao i iznos prihoda, također su stvari koje je bolje zadržati u vlastita “četiri zida”. 

Partner na drugačiji način

Doza bračne zagonetnosti može se kriti u gledanju partnera kako razgovara s nekim na zabavi. Tajanstven može biti i način na koji partner prelazi ulicu - kao svoja i posebna osoba, a da ne zna kako ga promatrate, kaže Ester Perel.

Nikad se ne zna što riskirate

Možda vam zazvuče zabavno, no neprimjerene šale izbjegavajte u velikom luku. Iako možda ne u zloj namjeri, nikad ne znate koga možete time povrijediti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NinaBonita007 03.09.2011.

    ovo sa neobjavljivanjem dijete je meni bez veze. Baš obratno ! Kada sam prestajala pušiti na sva zvona sam to objavila baš iz razloga jer mi je to bilo dodatna motivacija !! Jednostavno si nisam mogla dozvoliti da NE uspijem! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare