To je to što me zanima!

Talijanke najnezadovoljnije: Žale što su se udale i radi djece

Od pet najvećih europskih zemalja, najveće nezadovoljstvo među ženama vlada u Italiji gdje žene rade puno više u kući od muškaraca, a bore se i s financijama
Vidi originalni članak

Talijanke su najočajnije kućanice, pokazalo je istraživanje udruge Žene i kvaliteta života na više od 4000 Europljanki iz pet zemalja. Ekonomska kriza glavni je razlog tome, potom povratak na posao nakon porodiljnog dopusta, nedostatak socijalne pomoći za obitelj te loša zdravstvena struktura. Čak polovica Talijanki žali što se udala, a dvije trećine što imaju djecu. Na poznatim ljepoticama ostaje većina posla jer im partneri ne pomažu za razliku od britanskih muževa. 

Čak 70 posto Talijana nikad nije upalilo pećnicu, a 95 posto nikad nije ispraznilo perilicu rublja. Italija je čak 74-ta na listi spolnih razlika prema Svjetskom ekonomskom forumu, čak iza Kazahstana, piše Telegraph. Nakon Talijanki najnezadovoljnije su Španjolke, Francuskinje, Britanke te Njemice. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_32967 23.08.2011.

    sumnjam, talijanke slove kao moderne i samosvjesne žene, prije da će nezadovoljne biti one u zabitim sredinama kao hrvatska, kad se na žene vri prisila da se udaju odmah nakon 20-te inače ih nitko neće htjeti :) Lol, naravno da će se 40 % onda rastati...

  • user_68632 23.08.2011.

    Ovo nije točno. Ja sam rodom Talijanka, često odlazim u Italiju i sve je suprotno od ovdje navedenog.

  • ivanmatko76 22.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare