To je to što me zanima!

Tamni podovi unijet će u dom poseban karakter i eleganciju

Osim boje poda, jako je bitno da prije kupnje saznate sve o svojstvima površine i razmislite o ogrebotinama, ulegnućima, prašini i uviđavnosti mrlja kako bi znali što vas sve očekuje
Vidi originalni članak

Jedno od osnovnih pravila uređenja doma jest da podovi budu tamnijih boja, a zidovi svjetlijih. Tako će namještaj i detalji bolje doći do izražaja, no sklad je moguće postići i drukčijim odabirom boja.

Pod može biti svjetliji od boje zidova, ali u tom slučaju namještaj mora biti u boji pozadine ili stakleni jer će se tako prilagoditi zidovima. Bitna je i boja stropa, a stručnjaci preporučuju svijetloplavu jer osvježava prostor. Odaberite boju na isti način na koji biste odabrali tepih za vašu prostoriju i sjetite se da će svjetliji pod povećati prostor dok ga tamniji smanjuje i pomalo ‘guši’.

No ako već nešto stavljate neka to budu manje dimenzije prostirki i tepiha što svjetlijih boja. I dobro razmislite o tepihu, jer ako ste se već odlučili za tamni pod, onda će sve što ga prekriva pokvariti dojam. Prednost tamnih podova je što uvijek izgledaju elegantno, upijaju svjetlost, ali prostoru daju i poseban karakter.

Bijela i crna su savršena kombinacija

Bijeli interijeri već nekoliko godina ne izlaze iz mode, a razlog leži u njihovoj bezvremenskoj ljepoti. Iako bijeli namještaj, podovi i zidovi lako mogu izgledati sterilno, taj dojam je najlakše razbiti crnim ili sivim detaljima, a dobrodošli su i življi tonovi.

Igrajte se bojama i oblicima

Neutralna boja poda, kao i prirodni materijali ostavljaju više prostora za druge elemente da dođu do izražaja. Možete se igrati bojama i uzorcima u prostoru na podlozi koja može predstavljati neutralan pod.

Laminat je najzahvalniji

Laminat pruža puno više mogućnosti od parketa kad je u pitanju dizajn i boja poda. Lako se montira i baš kao i parket lako se održava. Može djelovati jako elegantno i moderno u malom ili većem prostoru.

Tepih zamijenite trendi uzorcima

Crno-bijele zavjese, podovi i detalji već su neko vrijeme glavni aduti prilikom uređenja doma. Daju određenu dozu svježine i neobičnosti, a opet ne traže dodatne ukrase. Uz ovakav pod neće vam trebati tepih, a namještaj ostavite u boji po želji.

Moć detalja

Ako odlučite koristiti samo neutralne boje, ne zaboravite na moć šarenih detalja.

Važan element

Dnevni boravak može biti pretvoren u prostor za relaksaciju ako drvenom podu boje čokolade dodate toplu paletu boja.

Klasična smeđa

Teško ćete pogriješiti ako cijelu prostoriju ostavite u bež i smeđim tonovima, što nije slučaj s drugim bojama.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 08.01.2017.

    Tamno drvo na podu daje elegancijucijelom stanu.Nije lako održavati ga ali kada bih opet morala birati opet bi ga izabrala.Kod mene je u cijelom stanu. Meni se dopada.

  • barbaboro 08.01.2017.

    Jako lijepo, sviđa mi se, jedino.... drveni pod u kuhinji... to nikako ne mogu "sažvakati"

  • 07.01.2017.

    nikada tamni pod...

Komentiraj...
Vidi sve komentare