Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Tamni podovi unijet će u dom poseban karakter i eleganciju

Tamni podovi unijet će u dom poseban karakter i eleganciju
1

Osim boje poda, jako je bitno da prije kupnje saznate sve o svojstvima površine i razmislite o ogrebotinama, ulegnućima, prašini i uviđavnosti mrlja kako bi znali što vas sve očekuje

VIDEO

Jedno od osnovnih pravila uređenja doma jest da podovi budu tamnijih boja, a zidovi svjetlijih. Tako će namještaj i detalji bolje doći do izražaja, no sklad je moguće postići i drukčijim odabirom boja.

Pod može biti svjetliji od boje zidova, ali u tom slučaju namještaj mora biti u boji pozadine ili stakleni jer će se tako prilagoditi zidovima. Bitna je i boja stropa, a stručnjaci preporučuju svijetloplavu jer osvježava prostor. Odaberite boju na isti način na koji biste odabrali tepih za vašu prostoriju i sjetite se da će svjetliji pod povećati prostor dok ga tamniji smanjuje i pomalo ‘guši’.

No ako već nešto stavljate neka to budu manje dimenzije prostirki i tepiha što svjetlijih boja. I dobro razmislite o tepihu, jer ako ste se već odlučili za tamni pod, onda će sve što ga prekriva pokvariti dojam. Prednost tamnih podova je što uvijek izgledaju elegantno, upijaju svjetlost, ali prostoru daju i poseban karakter.

Bijela i crna su savršena kombinacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bijeli interijeri već nekoliko godina ne izlaze iz mode, a razlog leži u njihovoj bezvremenskoj ljepoti. Iako bijeli namještaj, podovi i zidovi lako mogu izgledati sterilno, taj dojam je najlakše razbiti crnim ili sivim detaljima, a dobrodošli su i življi tonovi.

Igrajte se bojama i oblicima

Neutralna boja poda, kao i prirodni materijali ostavljaju više prostora za druge elemente da dođu do izražaja. Možete se igrati bojama i uzorcima u prostoru na podlozi koja može predstavljati neutralan pod.

Laminat je najzahvalniji

Laminat pruža puno više mogućnosti od parketa kad je u pitanju dizajn i boja poda. Lako se montira i baš kao i parket lako se održava. Može djelovati jako elegantno i moderno u malom ili većem prostoru.

Tepih zamijenite trendi uzorcima

Crno-bijele zavjese, podovi i detalji već su neko vrijeme glavni aduti prilikom uređenja doma. Daju određenu dozu svježine i neobičnosti, a opet ne traže dodatne ukrase. Uz ovakav pod neće vam trebati tepih, a namještaj ostavite u boji po želji.

Moć detalja

Ako odlučite koristiti samo neutralne boje, ne zaboravite na moć šarenih detalja.

Važan element

Dnevni boravak može biti pretvoren u prostor za relaksaciju ako drvenom podu boje čokolade dodate toplu paletu boja.

Klasična smeđa

Teško ćete pogriješiti ako cijelu prostoriju ostavite u bež i smeđim tonovima, što nije slučaj s drugim bojama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...