To je to što me zanima!

Tanji struk bez dijete? Moguće je uz ovih 10 izvrsnih trikova

Istraživanja su pokazala da komorač, paprena metvica i đumbir povećavaju razinu probavnih enzima tako da se hrana lakše probavi i kraće zadržava u sustavu
Vidi originalni članak

1. Posegnite za probioticima

U svoju prehranu svakako uvrstite probiotike kako bi crijevne bakterije bile u ravnoteži. Naime, kada u crijevima dođe do poremećaja u količini dobrih bakterija, tada dolazi do stvaranja plinova, a time i nadutosti. Probiotici nisu samo odlični za probavu, već i za poboljšanje raspoloženja te jačanje imuniteta.

POGLEDAJTE VIDEO: Napitci koji pomažu smanjiti 'šlaufe'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Smanjite unos soli

Unos prevelikih količina soli u organizam uzrokuje nakupljanje i zadržavanje vode u tijelu. Želite li smanjiti obujam struka, ali i drugih dijelova tijela, smanjite količinu soli u hrani i ubrzo će višak tekućine izaći iz tijela, a vi ćete osjetit olakšanje.

3. Zaboravite na pivo i gazirane sokove

Želite li brzinski malo izravnati trbuh, suzdržite se od ispijanja hladne pive, ali i gaziranih sokova - mjehurići će potaknuti nadutost, ali ne samo oni - već i sam alkohol. Naime, alkohol potiče razmnožavanje loših bakterija u crijevima, a to će pak rezultirati stvaranjem plinova i napuhnutim trbuhom.

4. Ne jedite otvorenih usta

Žvakanje hrane sa otvorenim ustima potiče gutanje zraka, a to će uzrokovati nadutost. Znači, dok jedete suzdržite se od razgovora, već sačekajte dok ne progutate zalogaj pa tek tada otvorite usta.

KUĆNI PRIPRAVCI Lijepe ruke i na hladnoći: Par trikova za glatku i sjajnu kožu

6. Izbjegavajte kaugume

Mnogi ljudi žvaču kaugume kako bi 'ugušili' želju za hranom. Ali, ta metoda održavanja vitke linije može imati neugodnu nuspojavu, a to je - nadutost.

Naime, žvakanjem se svako malo proguta mrvica zraka i to se nagomilava u tijelu. Uz to, kaugume sadrže ksilitol, sorbitol ili manitol što može povećati proizvodnju plina u probavnom traktu.

7. Posegnite za đumbirom

Istraživanja su pokazala da komorač, paprena metvica i đumbir umirujuće djeluju na probavu. Oni povećavaju razinu probavnih enzima tako da se hrana lakše probavi i kraće zadržava u sustavu.

Osim toga, paprena metvica smanjuje plinove i grčeve, đumbir pomaže kod mučnine, a komorač je prirodni diuretik koji sprječava zadržavanje vode u tijelu, prenosi Reader's Digest.

POVIJEST MAX FACTORA Otac moderne kozmetike izumio je šminku kada se šokirao izgledom holivudskih glumaca

8. Jedite ananas što češće

Jedenje ananasa doprinosi boljoj probavi i smiruje probavni trakt. Naime, ananas je bogat bromelainom, posebno njegov središnji, tvrdi dio. To je enzim koji razgrađuje bjelančevine, ubrzava metabolizam i smanjuje nakupljanje plinova u crijevima. 

9. Pomaže i fermentirana hrana

Fermentirana hrana je jako korisna za zdravlje crijeva i pravilnu probavu. Ona potiče razmnožavane dobrih bakterija kao što su bifidobakterije i laktobacili te tako stvara veliki izvor prirodnih probiotika.

Osim što pomaže kod smanjivanja stvaranja plinova, potiče i stvaranje serotonina, hormona sreće koji se većinom stvara u crijevima.

ŠTO ZAOBLJENIJE - TO BOLJE Trik slavnih zbog kojih im guza bolje izgleda na fotografijama

10. Ispravite se

To je odličan, brzopotezni trik kako da vam trbuh djeluje ravnije. Pokušajte ravno držanje uvesti u svakodnevnu naviku. U početku se svjesno podsjećajte da se ispravite dok hodate, stojite ili sjedite, a kasnije će vam to ući u naviku i automatski ćete se držati ravno. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • croatoan22 07.11.2021.

    Nedo bog vježbati i pravilno se hraniti

  • sljastrava 07.11.2021.

    Nije moguće

Komentiraj...
Vidi sve komentare