To je to što me zanima!

Tata od formata sve zna o muškarcima i pazi na kćer

Michael J. Lockwood napisao je knjigu savjeta za svoje kćeri, a Stipe Mesić tvrdi kako je bio liberalan tata koji se trudio savjetima olakšati
Vidi originalni članak

Nije zlato sve što sja, zapisao je samohrani otac Michael J. Lockwood planirajući razgovarati s kćerima o prvim ljubavima. Jedan po jedan savjet o kojima je tata, izluđen od brige, teško razgovarao s dvjema kćerima pretvorili su se u knjigu očinskih lekcija o muškarcima - “Žene imaju svu moć, šteta što to ne znaju”. Amerikanac je crvenim zastavicama obilježio sve opasnosti te kroz jasne smjernice dao slobodu najdražim ženama za traženje onoga pravog. I bivši predsjednik Stipe Mesić tvrdi kako je bio liberalan tata i trudio se savjetima olakšati im potragu za ljubavnim gralom:
- Uvijek sam znao s kim su se družile, tako da nisam bio previše zabrinut. Kad bih upoznao nekog njihova dečka, trudio sam se stvoriti ležernu i zafrkantsku atmosferu. Nikad se nisam miješao u njihove izbore, ali sam polazio od toga da, ako su u vezi, to onda bude prava veza, a ne da se upuštaju u sitne i besmislene flertove.
Osjećaj koji bi svaki “tata od formata“ trebao osigurati svojoj djevojčici je bezuvjetna zaštićenost bez obzira na životne okolnosti, a Stipe Mesić tu je sigurnost pružao dvjema kćerima riječima:
- Ako se udate i brak ne funkcionira, ne smijete patiti. Rastanite se i vratite se kući. Kući se uvijek možete vratiti.
I tata Lockwood kao jednu od najbitnijih lekcija za svoje i tuđe kćeri ističe kako bi žene trebale živjeti ispunjeno svoje živote i ne stavljati muškarce na pijedestal pažnje.
Veze će uvijek biti frustrirajuće za žene dok ne shvate da muškarcima jednostavno treba izazov, a ne žena koja će učiniti baš sve da ih dobije - objašnjava brižni tata Lockwood i nastavlja:
- Pustite muškarca da bude lovac. To je njegova prava priroda. U suprotnom što će lovac raditi ako mu se plijen baca pod noge? Taktika mudre žene je - “dovoljno sam nedokučiva da me želiš ‘loviti’, ali sam i povremeno tu da ne odustaneš”.
- Dame, ostanite dostojanstvene i samo živite svoj život. Ako vas želi, on će pronaći način da dođe do vas. Visoko mjesto na ljestvici prioriteta zaslužuje samo onaj koji je djelima, a ne riječima, pokazao da mu je stalo. Sve drugo su lovci u mutnom koje treba kirurški precizno ‘odstraniti’ - upozorava Lockwood.

Većina tata odabrala bi poligrafsko testiranje
Svaki tata strepi od trenutka kad u život miljenice uđe njezin odabranik. Kao i u filmu “Dozvola za Fockere”, većina tata radije bi budućeg zeta vidjela na detektoru laži nego za večerom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Igraine7 03.09.2010.

    Istina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare